Lappilaisohjaajat työn touhussa
PeteRiski

PETE RISKI (kuva: Solar Films)

Lordi-dokumenttia tekevä tornionvojakkalalainen ohjaaja Antti Haase vietti juhannuksen yhtyeen kanssa Ranskassa Hellfestissä, jossa pääesiintyjinä olivat Def Leppard, Kiss ja ZZ Top. Antti on kuvannut Lordi-elokuvaa nyt kolme vuotta eri puolilla maailmaa ja sen on tarkoitus tulla valkokankaalle ensi vuonna.

Myös Lordin lähipiiriin kuuluva, Tomi Putaansuun lapsuudenystävä Rovaniemeltä, ohjaaja Pete Riski  kehittelee  uutta elokuvaa.  Torniossa oppinsa saanut, Lordi-videoistaan ja Dark Floors-leffasta tunnettu Pete valmistelee The Astronaut-nimellä kulkevaa filmiä, joka on Australiaan sijoittuva scifi-leffa, jossa amerikkalainen astronautti herää keskellä erämaata muistamatta, miten on sinne joutunut. Elokuva tulee ensi-iltaan vuonna 2017.

Kemijärveläislähtöiseltä Sairaan kaunis maailma- ja Joki-elokuvistaan parhaiten tunnetulta ohjaajalta Jarmo Lampelalta on tulossa kaksikin elokuvaa. Nuoren Wertherin uudet kärsimykset -näytelmään perustuvassa Werther-leffassa päärooleja näyttelevät  Jyri Ojansivu, Iina Kuustonen ja Juho Kukkonen. Parhaillaan jälkituotannossa olevassa  Parittomat-nimisessä komediassa keskeisissä rooleissa nähdään taas Jani Kiiskilä, mutta myös Jarmon luottonäyttelijät Kuustonen ja Kukkonen.

Lappilaisittain uutinen on myös, että parhaan ohjauksen Jussin Kohta 18 -esikoisleffastaan yllättäen voittanut Maarit Lalli kuvaa seuraavan elokuvansa ensi talvena pohjoisessa. Huorabussi  on Karoliina ja Niklas Lindgrenin käsikirjoittama tarina, joka kertoo eräästä talvipäivästä, kun Venäjältä saapuu Suomen Lappiin pikkubussi matkustajinaan kymmenen nuorta venäläisnaista.