Lappilaisnaiset Inga Söder ja Miia Junes äänessä Voice Of Finlandissa

Voice Of Finland-kilpailun viimeinen Ääni ratkaisee-osio nähdään 8.2. klo 20.00 Nelosella ja silloin mukana on vihdoin pohjoistakin väriä kun äänessä ovat rovaniemeläinen Inga Söder ja keminmaalainen Miia Junes.

Kaksi täysin erilaista ja kaksi kokemukseltaan täysin eri tasolta ponnistavaa laulajatarta, mutta Voice Of Finlandissahan ääni ratkaisee, eivätkä tuomarit tiedä esiintyjien taustoja.

Inga Söder on laulanut jopa Presidentin Linnan itsenäisyyspäiväjuhlissa. Hänet tunnetaan parhaiten jazzlaulajana. Näin hän on seurannut isänsä Juha Söderin jalanjälkiä, mutta taipuu hänellä poppikin, kuten oheisesta Auria-bändin videosta kuulee.

Hän on pitkälle koulutettu laulajatar, joka toimii nykyään laulun lehtorina Oulun Pop & Jazz konservatoriossa.

Hauraan kauniin Johanna Kurkela-äänen omistava Miia Junes, on toistaiseksi esiintynyt vain Meri-Lapissa.

Pari vuotta sitten 17-vuotiaana hän osallistui Idolseihin, mutta tipautettiin heti teatteriviikonlopun 1.päivänä (31 muun kanssa) ja lähetettiin kotiin kasvamaan.

Viime jouluna hän ihastutti merilappilaisia levyllä, jossa hän esittää  joululauluja kitaran ja jousien säestyksellä. Haaveena hänellä on kuitenkin oikea levytyssopimus ja levyttää omia kappaleita, joista saa esimakua Mikseri.netistä: http://www.mikseri.net/artists/miiajunes.139475.php

Toistaiseksi Voice Of Finlandin sato on ollut viimevuotista huomattavasti heikompaa. Oululaiset sielukasääniset Maya Paakkari ja Niina Kähönen ovat pohjoisen valttikortit tällä hetkellä, mutta Lapin laulajat toisivat mukaan taitoa ja persoonallisuutta, joten toivotaan molemmille jatkopaikkaa.