Lappiin saapuva J. Karjalainen mahtaa olla IN, mutta mitä sanoo musiikkitoimittaja Pena?

J. Karjalainen

Komean paluun tehneen J.Karjalaisen Et Ole Yksin– levyä on myyty viikossa  yli 40 000 kappaletta. Hän paalutti näin itsensä tukevasti Suomen Virallisen Albumilistan ykköseksi ja ensi viikolla Lapin lumille saapuvan artistin keikoille on satavarmasti  kova tunku.

Kun J.Karjalainen on  saanut soitettua alta pois kaksi Tavastian keikkaa, hän yhtyeineen esiintyy 4.4. Ylläksen Taigassa, 5.4. Tornion kaupunginhotellissa,6.4. Levin Hullu Poro Areenalla, 7.4. Rovaniemellä, 8.4. Saariselän Santas-hotellissa ja 9.4 Äkäslompolon Äkäshotellissa.

Ensimmäinen sinkku Mennyt mies sai kuulijoilta jo haltioituneen vastaanoton ja radiot tarjosivat kansalle, mitä se halusi  ja biisi oli neljä viikkoa Suomen soitetuin ja samaa rataa jatkaa toinen makupala Meripihkahuone.

Pentti Teräväinen

Lappilaislähtöinen, pitkälinjan musiikkitoimittaja Pentti Teräväinen puuttuu Discopress-kolumnissaan laajemminkin alati kovenevaan kilpailuun musiikkibisneksessä, mutta kirjoittaa myös  J. Karjalaisesta seuraavasti:

”Ensinnäkin, onnittelut erittäin onnistuneesta markkinointikampanjasta J:n taustavoimille. Ilman hyvää biisiä ja sen taustaksi sepitettyä tarinaa ”Markku-ilmiö” ei olisi lähtenyt liikkeelle. Entisenä mainosmiehenä Jukka Karjalainen tietää tarinan tärkeyden. Kun muut vääntävät hiki hatussa biisejä, Jukka kehittää ”Lännen Jukan” ja ”Markun” tarinat, jotka kiehtovat kuluttajaa eri tavalla kuin arkinen totuus biisinteosta.

Tämän tapauksen heikko lenkki taitaa olla Mennyt mies -kappaleen puhkisoitto radioissa. Eräs tuttuni bongasi sen helmikuussa 25 kertaa samana päivänä muutamaa kanavaa vaihtelemalla… Moni saa näin kyllikseen ja alkaa vältellä mitä tahansa hittibiisiä. Onkohan kukaan vielä tutkinut puhkisoiton vaikutusta tiettyjen äänitteiden myyntiin? Siinä sitä sarkaa piisaa.

Muuan alan ammattilainen paheksui sitä, että Ylen pääuutislähetyksessä puffattiin todella näyttävästi J. Karjalaisen tulevaa albumia. Hän ihmetteli, millä oikeudella joku levyfirma saa uutuustuotteensa paraatipaikalle ja joku toinen ei saa. Hänen mielestään se ei ole mikään uutinen, että artisti tekee levyjä ja keikkoja, ”kun muutkin käyvät töissä”. Olisikohan niin, että tähän pätee vanha sanonta ”happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista”? ”

LUE Penan kolumni kokonaisuudessaan  TÄÄLTÄ!