Lapin Tangokuningas mukaan Seinäjoen Tangolaulukisaan

Seinäjoen Tangomarkkinoiden (10.-13.7) laulukilpailussa palataan kahteen eri loppukilpailuun. Torstaina 11.7. kruunataan Tangokuningatar ja lauantaina 13.7. Tangokuningas.

Lapin tangokuninkaaksi kesällä valittu Mika Jefremoff pitää paluuta kahden kruunupään valintaan hyvänä ratkaisuna. Vuoden tauon jälkeen Mika aikoo olla taas mukana.

Tangorulianssi aloitetaan esikarsintakiertueella, joka käsittää yksitoista paikkakuntaa. Se starttaa huhtikuun 9. päivä Oulusta ja huhtikuun 10. päivä ollaan Rovaniemellä.

– Imoituslomake on jo täytetty. Satumaa-tangohan on kaikille pakollinen, mutta vielä pohdin laulanko Rovaniemen esikarsinnassa tulevan levyni nimilaulun Aamuin ja illoin, vai jonkun tutun tangon, Jefremoff kertoo.

Seinäjoen Tangomarkkinoiden tämän vuoden teema on ”Tango Suomessa 100 vuotta” ja se näkyy monella eri osa-alueella. Sekä uusia että ikimuistoisia, vanhoja tangoja kuullaan festivaalien eri estradeilla ja myös tangolaulukilpailussa.

Teema on vahvasti esillä Seinäjoen festivaalien perjantaina 12.7. ”Tango 100 vuotta Suomessa” -suurkonsertissa, jossa nähdään tangon kirjoa monilta eri vuosikymmeniltä ja konsertin esiintyjiksi on valittu ainoastaan Seinäjoella kruunattuja tangokuninkaallisia. Yle TV1 ja Radio Suomi taltioivat konsertin.