LAPIN LIKKA-rallin tekijöillä lappilaisjuuret!
lapinlikka3

Et Muista Kuitenkaan-bändin lauluntekijät, laulaja Heikki Mäkäräinen (oik.) ja kitaristi Anssi Valikainen

– Ajatus laulaa Lapin likasta tuli koska heissä on enemmän  jytyä kuin etelän likoissa. Biisi väsättiin yhdessä Anssi Valikaisen kanssa. Meillä molemmilla on omat muistomme, mitä näihin pohjolan kaunottariin tulee, sanoo Et Muista Kuitenkaan-bändin laulaja Heikki Mäkäräinen.

Herrat tietävät mistä puhuvat, sillä musikanteilla on myös  siteitä pohjoiseen. Heikki Mäkäräinen on kasvanut Kajaanissa, mutta sukua löytyy  myös Aavasaksan takaa Ylitorniolta. Lisäksi kahtena syksynä hän on vieraillut Rovaniemellä Lentävän Poron Teatterin musikaaleissa. Pari vuotta sitten hän esitti Antti Tuiskua ja viime syksynä hän oli mukana Tähtipojat-spektaakkelissa  yökerho Doriksessa.

Kitaristi  Anssi Valikainen on taas kotoisin Kemistä, jossa hän aloitti uransa kaupunginteatterissa iltanäyttelijänä 2000-luvun alussa. Joku varmasti muistaa hänet myös Tornion kesäteatterista Vaahteramäen Eemelin roolista.

-Jos minut tunnistetaan valtakunnallisesti  hintasaarnaajana, niin Anssi on ns. Grandiosamies. Valikainen on ollut telkkarissakin muutamissa jutuissa, mutta kyllä hänenkin kohdallaan näkyvin juttu taitaa olla tuo mainosrooli, Mäkäräinen sanoo.

Teatteriopinnot Lahdessa toivat miehet yhteen, vei heidät ensin duokeikoille ja sitten levyttämään bändin kanssa. Yhtyeen  ja tulevan albumin, Humalanhakuinen Luominen, musiikin Mäkäräinen määrittää teatraaliseksi suomirokiksi.

-Vaikka Lapin Likka on todella humoristinen kipale, pitkäsoitolta  löytyy ihan tosissaankin tehtyjä ralleja, Heikki lupaa.

Lue myös edellinen juttu: https://vaylanpyorre.com/teeveesta-tuttu-saunalahden-hintasaarnaaja-laulaa-lapin-likasta/