Lankojärveläisen HARRI KUUSIJÄRVEN haitari soi kolmella maailmanmusiikkilistalla
Narinkka

Sampo Lassila Narinkka: Aleksi Santavuori (vas.), Harri Kuusijärvi ja SL

Näyttää tulevan mieluisaksi tavaksi joka kesä kirjata Pellon Lankojärven hanurivirtuoosista Harri Kuusijärvestä kehut. Kahtena edellisenä suvena ne ovat menneet Harrin bändin Koutuksen piikkiin, joka viimeistelee toista albumiaan, mutta tällä kertaa kyseessä on kontrabasisti Sampo Lassilan johtama  Narinkka, jossa Harrin lisäksi
kolmantena pyöränä on viulisti Aleksi Santavuori.

Yhtyeen  albumi  In Strange Lands on noussut kolmelle ulkomaiselle maailmanmusiikin listalle. Euroopan maailmanmusiikkilistalla sijoitus on 15., Yhdysvaltain  Spin The Globe Top10 World Music Albums -listalla 8. ja Transglobal World Music Charts -listalla 27.

– Erityisesti  arvostan Euroopan maailmanmusiikkilistan hyvin korkealle. Se johtuu siitä, että tämä  muodostuu 50:n maailman- ja kansanmusiikin spesialistin valinnoista. Myös esikoisalbumimme Suomiklezmer ponkaisi suoraan Eurooppa-listalla neljänneksi ja pysyi Top20:ssä  kolme kuukautta. Tämä kaikki kertoo siitä, että bändimme ja oma musiikkityylimme ovat tulleet jäädäkseen maailmanmusiikin pelikentälle, Sampo Lassila sanoo tyytyväisenä.

Narinkan musiikki on  suomiklezmeriä, maailmanmusiikkia, jonka Sampo sanoo luovan siltaa jazzin, kansanmusiikin ja kamarimusiikin välille.

– Hieman retronäkökulmasta katsottuna meidän musiikissa nykypäivä, suomalaisjunttius ja rento tuulipukutyyli lyövät kättä eurooppalaisen musiikkikulttuurin kanssa, hän lisää.