Kuuntele uutta musiikkia PAJALA TRUCK CO- ja TUSENBRÖDER-yhtyeiltä!

Jo edesmenneen maailmankuulun brittiläisen radiotiskijukka  John Peelin yksi suosikkilevymerkeistä oli ruotsalainen A West Side Fabrication. Se perustettiin vuonna 1987 Skellefteåssa ja  vuonna 1993 se palkittiin Grammyllä edistyksellisyydestään.

Levy-yhtiön bändit rankataan yhä naapurin indiemusiikin kärkikaartiin. Vanhasta kataloogista tunnistan nimet Sahara Hotnights ja Bear Quartet, mutta uusien joukosta löytyy kaksikin, loistavaa torniolaaksolaisaktia, joilta molemmilta on ilmestynyt uutta musiikkia.

Pajala Truck Co on julkaissut jo useamman pikkulevyn, joista erityisesti Tornionlaakso ja Movements ovat saaneet kiitettävästi huomiota ja radiosoittoa myös Suomessa ja muuallakin Skandinaviassa.

Heidän biisinsä  ovat päältä kevyttä poppia, mutta sisälle teksteihin on saatu sisällytettyä hienosti täkäläistä tarinanjuurtakin.

Uusi kappale on nimeltään Pluto, joka kertoo kahdesta nuoresta tytöstä 1950-luvun Kitköjärveltä, kaukana todellisesta maailmasta, poissa yöbaarien neonvaloista ja ikuisuuden päässä romanttisista kävelyistä ja suurkaupunkien vilkkaasta elämästä.

Keskiyön  auringon alla he haaveilevat, elämästä muualla, kauniista pojista ja sekkailuista, jotka odottavat heitä ja heidän aikuistumistaan.

Syyskuun puolessavälissä ilmestyy jällivaaralaisen minimalistisen elektropopduo Tusenbröderin esikoisalbumi Tribaler. Tässä on kuultavissa heidän eka single Inlandet.

Tusenbröder on yhtä kuin  indiefolkbändi Väärtistä tuttu kitaristi ja lauluntekijä Johan Airijoki ja  Nils RinnefeldtDj, kaivosmies, ja tuottaja klubikonseptin Sound of Gällivre takaa. 

Inlandet-kappale on rakkauslaulu, jota on kuorrutettu pohjoisella, taianomaisella tunnelmoinnilla. Minimalistisella naiviudella duo loihtii 80-luvun äänimaiseman ja yhdistää siihen Ruotsin Lapin eksotiikkaa.