Kuuntele maistiainen PAJALA TATAWINin tulevalta albumilta!
PajalaTatawin2013

Kun Pajala Tatawinin Amina, Jan ja Erling käyvät musiikillista vuoropuhelua, jää kohtaa tulen ja lumi hiekan.

Koskenkorva on hieno näyte Pajala Tatawinin tulevalta albumilta, joka ilmestyy ensi keväänä. Se on maailmanmusiikkia parhaimmillaan. Maaginen biisi, jossa Tornionlaakso kohtaa Arabian. Kappaleen kuohu kasvaa edetessään ja ääneen pääsevät molemmat yhtyeen persoonalliset solistit niin pajalalainen Erling Fredriksson kuin tunisialaissyntyinen Amina Annabikin.

Toistaiseksi Pajala Tatawin on soittajilleen sivuprojekti. Aminalla on omat soolokeikkansa ja kansanmusiikkiyhtye Jordin Erlingillä (basso) ja Jan Johanssonilla (haitari) omansa. Lisäksi yhtyeessä soittavat kitaristi Alexander Lindgren ja rumpali Tomas Isacsson.

Pajala Tatawin sai alkunsa Kiirunassa viime vuosikymmenellä, kun Amina ja Jordin voimakaksikko kohtasivat Rallarfästeillä. Rakkaus oli tuonut maailmanmusiikkitähden pohjoiseen ja Erlingille ja Janillekin paljastui vasta, kun katsoivat netistä, kuinka suuri tähti Amina todella oli.

Selvisi, että kotimaassaan Ranskassa kaikki tunsivat Aminan. Vuonna 1991 hän edusti maataan Eurovision laulukilpailussa Roomassa ja hän jakoi voiton Carola Häggkvistin kanssa, mutta jäi kakkoseksi, koska hänellä oli vähemmän kymppejä.

Paitsi laulajana, häntä arvostetaan myös näyttelijänä. Katsotuin leffa missä hän on ollut mukana on Bernando Bertoluccin Suojaava Taivas. Siinä hän näyttelee yhdessä John Malkovitchin ja Debra Wingerin kanssa.

Lisäksi kansainvälisissä maailmanmusiikkipiireissä hänet tunnetaan ja hän on tehnyt yhteistyötä muun muassa hiphopin isähahmon Afrika Bambaatan, afrotähti Manu Dibangon, japanilaisen syntikkabändi Yellow Magic Orchestran ja rockpersoonien Peter Gabrielin ja Malcolm McLarenin kanssa.

Pajala Tatawinin virallinen ensiesiintyminen oli Meänfestivaaleilla juhannuksena 2008.

– Oli jännä havata, kun yhteinen kieli löyty, musiikki alko ryöpytä ko kevätulva, Erling Fredriksson kuvaili tuntojaan silloin, mutta nyt yhtyeestä on kehittynyt rytmisesti sytyttävä kokoonpano, jolle lötyy varmasti jo kuulijoita ympäri maailman.

Pajala Tatawinin pitkäsoittoa jää odottamaan, tosi mielenkiinnolla. Jottei aika käy liian pitkäksi, yhtyettä voi kuulla seuraavan kerran livenä 6.päivä joulukuuta Korpilombolon Night-festivaaleilla (www.nightfestival.se).