Kuukkeli: YLLÄS SOIKOON! luottaa tanssimusiikkiin
susannaheikki16

Susanna Heikki

kuukkelilogoTanssikansan iloksi jo 29. kertaa järjestettävä Ylläs Soikoon! -festivaali pidetään tänäkin suvena heinäkuun lopulla, 20.–24.7.

Festivaalin kattaus painottuu tanssittavaan iskelmämusiikkiin, josta tulevat huolehtimaan muun muassa viime vuoden tangokuninkaalliset  Susanna Heikki ja Aki Samuli sekä Ylläksellä aiemminkin vierailleet Kyösti Mäkimattila & VarjokuvaKorsuorkesteri ja Jarkko Honkanen & Taiga.
Musiikillista tarjontaa laajentaa perjantai-iltana Äkäshotellilla pidettävä Maarit ja Sami Hurmerinnan konsertti.
– Ylläs Soikoon! -formaatti on niin vahva, että siltä odotetaan tiettyjä asioita, Ylläs Soikoon! ry:n puheenjohtaja Tiina Walin-Jatkola kertoo viitaten esitettävän musiikin tanssittavuuteen.
– Viime vuonna Ylläs Soikoon! keräsi ennätysmäärän yleisöä. Isojen festivaalien suosio näyttää laskeneen ja sen vuoksi odotamme tälläkin kertaa kävijöiden löytävän Ylläkselle ainakin entiseen tapaan.

Perinteiset esiintymispaikat

Jounin Kaupan pihalle parina kesänä pystytetty tapahtumateltta on tullut pysyvästi osaksi festivaaleja. Torstaina kello 17 pidettävien avajaisten lisäksi teltalla järjestetään samana iltana Dreams-yhtyeen konsertti ja lauantaina puoliltapäivin Viihteellinen konsertti, jossa ovat esiintymässä Tommi Kalenius trio ja Susanna Heikki.

Muita festivaalin esiintymispaikkoja ovat muun muassa Äkäshotelli, Riemuliiteri, Pyhän Laurin kappeli ja Ihmisen Rinki.
– Päätimme pari vuotta sitten, että Ihmisen Ringin kohdalla emme mieti tulevia säitä, vaan pidämme konsertteja keleistä huolimatta, sillä se on konserttipaikkana aivan ainutlaatuinen, Tiina perustelee.
– Jos jostain konsertista voi sanoa jääneen musiikillisen jäljen, minulle sellainen on tullut muutama vuosi sitten Korsuorkesterin kappelin ja Ihmisen Ringin esiintymisistä.

Kahdenlaisia festaripasseja

Konserttikohtaisten pääsylippujen lisäksi Ylläs Soikoon! tarjoaa kahdenlaisia festivaalipasseja. Kaikkiin tapahtumiin oikeuttavan ja Korsuorkesterin Ihmisen Ringin esiintymisessä VIP-aition istumapaikan sisältävän, 124 euron Golden passin sekä 99 euron hintaisen Tapahtumapassin.

Passeja voi ostaa joko ticketmaster.fi-sivuston kautta tai paikanpäältä. Netissä maksetut passit on haettavissa Ylläs Avaimen toimistosta, Äkäslompolosta.
– Festivaalin yleisö koostuu pääosin keski-ikäisistä, mutta tanssiseurojen kautta tulee myös nuoria. Väkeä tulee Etelä-Suomea myöten. Joillakin artisteilla on uskollisia faneja, jotka kiertävät heidän perässä, Tiina toteaa.
– Ylläs Soikoon! -tapahtumaan kannattaa tulla koska siitä saa hyvän mielen ja samalla siihen voi yhdistää muita, kuten luontoon liittyviä vahvuuksia.

Teksti: JUKKA

Lue lisää täältä: Keskikesän tapahtumia