Kuukkeli: Ylläksen Huipulla Puhaltaa-festivaalin tähtivieraina PIRKKA-PEKKA PETELIUS ja IRINA
IrinaPPPPPP

Pirkka-Pekka Petelius ja Irina

Ravintolamaailma Taigassa on jo kolmena peräkkäisenä talvena saatu nauttia big band-musiikista, eikä tulevakaan vuosi tee poikkeusta.

Helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävän Huipulla Puhaltaa-festivaalin säestysorkesterina toimii jälleen viidestä solistista, kahdestakymmenestäyhdestä soittajasta sekä kapellimestarista muodostuva Boston Promenade.

Tapahtuman taiteellinen johtaja on muun muassa Tanssii tähtien kanssa-ohjelmasta tutuksi tullut Sami Pitkämö.

Joka vuosi festarilavalle nousee myös Boston Promenaden säestämänä maamme eturivin artisteja.

– Perjantai-illan vierailijana kuullaan jouluksi uuden levyn julkaisevaa Pirkka-Pekka Peteliusta. Tuleva levy koostuu Samin sävellyksistä ja Pirkka-Pekan teksteistä, Huipulla Puhaltaa-festivaalin yhtenä järjestäjänä toimiva Jari Sevon kertoo.

– Miehet ovat esiintyneet yhdessä viime kesän Viapori Jazzissa, mutta nyt Pirkka-Pekka ottaa vastaan ihan uuden haasteen astuessaan big bandin eteen.

Lauantain tähtenä on Irina

Lauantai-iltana musiikillista herkkua tarjoilee Boston Promenaden säestämänä, kotimaisessa musiikkikentässä asemansa vakiinnuttanut Irina.

Pääkonserttien lisäksi perjantaina ja lauantaina järjestetään myös Boston Promenaden tähdittämät After Skit. Perjantain After ski on Bar Kaapissa ja lauantaisen laskettelupäivän jälkilöylyt pidetään Taigan viereisessä keilahalli Pöllössä. After Skit alkavat kello 16 ja iltakonsertit klo 21.

– Pirkka-Pekan ja Irinan lisäksi myös Sami Pitkämö nousee lavalle molempina iltoina, Jari muistuttaa ja vihjaa niinikään yllätysesiintyjän mahdollisuudesta.

– Haluamme pitää viikonlopun konserttimäärät nykyisellään. Jos esiintymisiä lisätään, on vaarana, että niitä on liikaa. Sekä esiintyjät että yleisö haluavat nauttia päivien aikana myös muusta Ylläksen annista.

Huipulla Puhaltaa Ylläksellä 5.-7. helmikuuta 2016

kuukkelilogo

Teksti: JUKKA