Kun J. KARJALAINEN käänsi DYLANIA suomeksi, siitä tuli Lapin tyttö
dylan

Bob Dylan

JKarjalainen2013

J. Karjalainen

Wentus Blues Bandistä tuttu muusikko Robban Hagnäs sai idean Dylan suomeksi-albumista  viisi vuotta sitten, kun hän  järjesti Bob Dylanin 70-vuotispäivän kunniaksi konsertin  Helsingin Tavastialle.

Vaikka nyt kaikki on kunnossa ja Dylan suomeksi-levy kaupoissa, haasteita Robbanilla on matkan varrella riittänyt. Muun muassa lupien saaminen on ollut mutkikasta, sillä esimerkiksi suomennokset piti englannintaa Dylanin lakimiesten arviointia varten. Suomen päässä sitten kysyttiin muun muassa; Kuka uskaltaa kääntää? Kuka uskaltaa esittää? Tai tehdä molemmat?

Kuvaaja: Jukka LehojŠrvi

Wentus Blues Band

J.Karjalainen oli yksi, joka kirjoitti mainion Lapin tyttö-käännöksen Girl From  North Country-kappaleeseen, muttei esitä suomennostaan. Hän  soittaa laulussa kylläkin huuliharppua.

Jos tiesi vie lapinmaahan ihanaan/missä puhaltaa tuulet tunturein/ viehän terveisen multa lapin tytölle/hän oli mun ensirakkautein.

Jos siellä käyt kun lunta tuiskuttaa/ kun purot jäätyy ja kesä kauas jää/ katso puolestain et hän pukeutuu/taas siihen takkiin niin lämpimään.

Ja katsohan jos hänen hiuksensa /viel tuules hulmuu eessä kasvojen/ ja katsohan hän hymyn sulle suo/ mä siitä muistan hänet parhaiten

Ei tyttö tuo mua muistakaan/ mä pelkään niin mut silti useaan/ pimeydessä yön mä häntä ikävöin/ ja aattelen kun aamu sarastaa

Souvari-Lassea lainaten: ”Lappi-romantiikka ei kuole koskaan!” Lapin tytön laulaa albumin housebändinä toimivan Wentus Blues Bandin vokalisti Juho Kinaret, joka loistaa levyllä myös bluesbiisissä Sokea McTell. Monissa liemissä keitetty tänä vuonna 30-vuotisjuhliaan viettävä WBB on oiva valinta levylle, sillä se on kiertänyt muun muassa Bob Dylanin kanssa soittaneiden  kitaristien kuten Mick Taylorin  ja  Duke Robillardin kanssa. Lisäksi yhtye on levyttänyt Dylanin 60-ja 70 –lukujen taitteen luottobändin The Bandin Levon Helmin studiolla Woodstockissa vuonna 2010.

Dylan suomeksi-tribuutilla on nippu nimekkäitä ja juurevia suomalaisartisteja. Bob Dylanin aikalaisia  edustavat kunniakkaasti muun muassa Jukka Gustavson, Pelle Miljoona, Eero Raittinen, Aija Puurtinen & Esa Kuloniemi ja Heikki Silvennoinen ja nuorta polvea Ninni Poijärvi & Mika Kuokkanen, Anssi Kela, Paleface ja Mariska. Kaikki tänä vuonna nauhoitetun levyn kappaleet ovat uusia versioita, joskin muutama teksti on nähnyt päivänvalon jo aiemmin eri versioina.

Kuuntele ja hanki! Näytteet levyn kappaleista alla!