KUJU levytti Rauno Lehtistä

KaiHyttinenKosketusAikansa kutakin. Sitä on ollut laulaja-näyttelijä Kai ”Kuju” Hyttisen elämä. Reppu on ollut aina valmiiksi pakattuna, sillä hänet on luotu kulkemaan.Viime vuosikymmen vierähti eräoppaana pohjoisimmassa Lapissa ja nyt hän opiskelee ortodoksista kirkkomusiikkia Itä-Suomen yliopistossa Joensuussa.

Beatlesin Tyttö (Girl) teki Hyttisestä nimen Suomessa vuonna 1966, mutta pohjoisen musiikkiin hän jätti puumerkkinsä levyttämällä vuonna 2007 Lauluja Timo K.Mukan runoihin, joihin sävellykset ja sovitukset teki Jari Vanha.

Hyttisen uusin albumi on Kosketus, joka sisältää musiikin monitoimimiehen Rauno Lehtisen lauluja. Toiset meistä , On hetki, Lauluni, Muistan kesän, Muuttuvat laulut, Kolibri… Kuju tuo maestron herkkiin lauluihin tulkinnoillaan rosoa ja maanläheistä otetta. Hän riisuu iskelmän pinnallisuutta ja tuo kaivattua syvyyttä.

Laulujen tekijä Lehtinen oli suomalaisen populaarimusiikin keskeisiä hahmoja 1960-luvulta kuolemaansa 2006 saakka. Hän keikkaili paljon ja toimi samaan aikaan niin äänilevy-yhtiöissä, televisiossa kuin radiossakin. Samoista kuvioista ja samoihin aikoihin tuli tutuksi myös samaa legendaosastoa edustava Antti Hyvärinen, joka on sovittanut Kai Hyttisen Kosketus-levyn laulut.

Hyvärinen soittaa albumilla myös pianoa ja  kosketinsoittimia, Ilpo Murtojärvi kitaraa, Juha Kangassalo rumpuja ja levyn tuottaja Ari Hakulinen bassoa ja haitaria.

(Tämä versio ei löydy levyltä)