Koomikko SAMI HEDBERG kokkasi Meerin Grillillä
samihgrilli4

SAMI HEDBERG

Grillit huurussa on koomikko Sami Hedbergin tähdittämä humoristinen makumatka suomalaisille grilleille.

Viime keskiviikkona klo 21 JIM-kanavalla  alkaneessa 12-osaisessa tv-sarjassa ollaan mukana Hedbergin viime vuoden  365 stand up-kiertueella, jonka aikana hän  teki huimat 309 yli tunnin mittaista keikkaa  ja pääsi arvostettuun Guinnessin maailmanennätysten kirjaan.

Matkan varrella Sami testasi  myös 12 kaupungin nakkikioskien ja grillien  herkut.  Meri-Lapissa hän vieraili viime elokuussa ja tämä Grillit huurussa- ohjelman neljäs jakso tulee ulos 9.3. Paikallinen media noteerasi koomikon vierailun näyttävästi ja kertoi hänen käynnistään Kemin Elonkorjuumarkkinoilla, mutta  Samin pääkohde oli tarunhohtoinen Meerin Grilli Torniossa.

Hän tutustui eri paikkakuntien grilleihin  ja ihmisiin julkkisoppaiden kanssa. Torniossa häntä opastivat paikallisiin makuelämyksiin alppihiihtäjä -maailmanmestari Kalle Palander ja jalkapalloilija Teemu Tainio.

Gillit huurussa- ohjelman pääraaka-aineena on tietenkin Sami Hedberg, Hän kokkailee, nauraa, naurattaa ja venyttää niin nauruhermoja kuin vatsalaukkuakin, mutta lisämausteensa joka jaksoon antavat kaupunkien mielenkiintoisimmat ihmiset, Tornion karpaasien lisäksi muun muassa Costello Hautamäki, Cristal Snow, Juha Mieto, Mikko Kouki ja Hanna Pakarinen.

Ohjelmissa seurataan myös Samin valmistautumista illan stand up -keikkaan ja sen viimeisiin minuutteihin. Vuonna 2015 Samilla oli keikkoja 365. Seuraavan kerran parrasvaloihin hän palaa soolokeikalla komeasti Helsingin Jäähallissa 28.toukokuuta.

– Joissain paikoissa oli omat kastikkeet käytössä tai lähilihaa, mutta en halua julistaa parasta grilliä. Meerin grilli Torniossa tosin jäi erikseen mieleen. Koko perhe oli mukana yrittämässä. Siellä oli mahtava energia ja hyviä tarinoita. (Iltasanomat)

– Tampereella oli erikoinen annos, muistaakseni kuumakoira. Possumunkin välissä on makkara, se oli tosi hämärä annos, mutta yllättävän hyvä. Torniossa puolestaan hampurilaisen välissä oli muistaakseni kahdeksan pihviä ja se painoi joku 3,5 kiloa. (Seiska)