Kommentti: Tornionlaakson museon rocknurkka on pyhitetty TK:lle!

Tornionlaakson museon johtaja Minna Heljala: ”Rocknurkan tarkoitus ei ole luoda kokonaiskuvaa torniolaisesta musiikista, vaan nostaa esille eräs erikoinen ilmiö Terveet Kädet, jolla on kansainvälistä tunnettavuutta.”

Aika ajoin minuun on otettu yhteyttä tai vedetty hihasta ja kysytty, miksei se ja se artisti tai bändi ole mukana Tornionlaakson museon Terveet Kädet-loosissa. Olen kertonut, että sen kokoamisessa minulla ei ole ollut osaa, ei arpaa.

Kun lahjoitin puolisen vuotta sitten nurkkaukseen Tonics-taulun, muistutukseksi, mistä kaikki alkoi, vinkkasin, että olen valmis tekemään yhteistyötä, jos museon osaa aletaan päivittämään enemmänkin historiankirjoitusta vastaavaksi, tietysti TK edelleen keskiössä.

Nyt kun Tornion 400-vuotisjuhla lähenee, ajattelin kysyä Minna Heljalalta, mikä on tilanne tänään ja  esittää  ideani eli  miten homman voisi toteuttaa, koska kuva-ja haastattelumateriaalia Tornio-rockin tiimoilta on kertynyt ison mustan säkillisen verran ja kokonaiskuva musiikkivirtauksista rajan yli on selkeytynyt.

Heljalan vastaus oli edelleen sama mikä yllä. Helpotus allekirjoittaneelle, sillä  nyt voi keskittää ajatukset muihin Tornionlaakso-proggiksiin ja niitähän riittää. Ehkäpä joskus myöhemmin on aika, koostaa Tornio-rockin historia totta, ei tarua-pohjalta.