Kommentti: Suoraa puhetta SOUVAREISTA ja iskelmästä!

Souvarit16CDMonesti iskArtoJKommenttielmästä ja tanssimusiikista puhutaan ikään kuin se olisi vähempiarvoista. En ymmärrä miksi. Yleensäkin mikä tekee jazzista paremman kuin iskelmästä, klassisesta paremman kuin rockista, eikö hyvä musiikki ole aina hyvää musiikkia?

suvi-terasniska-netti

Suvi

Lapin tämän hetken kovimmat nuoret laulajattaret  Suvi Teräsniska ja Nina Mya Höynälä on kylvetetty pienenä Souvareitten lauluissa.

Tanssikansan rakastama yhtye ei ole ollut pahaksi, vaan alku laulamiselle. Souvareitten Lapin lauluja on laulettu auton takapenkillä perheen kanssa matkatessa ja muuallakin.

NinaMya16b

Nina

Kun Simo Silmu tuli nuorena miehenä hanurinsa kanssa ihailemiensa Souvareitten bäkkärille ja pyysi ja sai Lasse Hoikalta luvan soittaa heidän keikkansa tauoilla, Yölinnun siemen oli kylvetty. Näin Simosta tuli muusikko, eikä niin kuin kerrottiin teeveen Iskelmä Suomi-sarjassa, jossa Lappi-iskelmän merkitys minimoitiin.

Seinäjoen tangomarkkinoista on jo viikko ja ihmiset kantavat huolta ja paheksuvat yhä, kun Jukka Kuoppamäen iskelmät oli sovitettu tangoiksi. En ota  sen kummemmin kantaa, mutta ihmettelin erityisesti kun asiaan puuttui myös rockin ja popin puolestapuhuja toimittaja Jake Nyman, joka paljastui näin Suomi-iskelmän ystäväksi.

Mietin onko iskelmä toisille jonkinlainen salarakas? Monille on vaikea tulla kaapista ja sanoa suoraan, mistä tykkää tai mitä ajattelee, kun on kerran vakkaan kantensa valinnut?

Nautitaan kesästä ja musiikista, ylitetään rajoja ja annetaan kaikkien kukkien kukkia!

Arto Junttila