Kommentti: LAPIN LISTA ja fanitus

Uskolliset fanit ovat artistille kaikki kaikessa. He ovat tukena myötä- ja vastamäessä.

Fanitus ei tule kuitenkaan tyhjästä, vaan se pitää ansaita; soittamalla, laulamalla ja keikkailemalla.

Lapin Lista-äänestys toimii niinkuin muutkin enempi fanipohjalta. Äänestetään suosikkiartistia ja musiikki on vasta toisella sijalla. Se artisti useimmiten pärjää, joka parhaiten saa fanit liikkeelle.

Näinhän se menee myös Euroviisuissa tai Voice of Finlandissa, kun kansa valitsee, kaikki  vaikuttaa, ja musiikki on vain yksi osa kokonaisuutta. Tai oikeissa vaaleissa, miten puolue saa äänestäjänsä liikkeelle.

Jos kaupallisilla radioilla  on tarkoitus sitoa musiikkilistaäänestyksillä kanavalle kuulijoita, Lapin Lista pyrkii, niinkuin Väylän Pyörteen muukin toiminta,  tuomaan esiin pohjoista monipuolista musiikkiosaamista. Näin muun muassa jokin uutuusvideo tulee noteeratuksi julkisesti, nähdyksi ja kuulluksi ainakin kerran.

Kaupallisen radiokanavan kuulija voi kuukauden äänestää 60 kertaa tai yhden kerran vuorokaudessa tai  artisti nousta musiikkilistalla sen mukaan, kuinka paljon maksaa kanavalle.

Lapin Listalla voi antaa vain yhden äänen ja jotta saadaan myös toisenlainen ”näkökulma”, Lapin Listan kuukauden voittaja pääsee loppuvuodesta kisaamaan myös vuosittaisesta Keksi-musiikkipalkinnosta, jonka saajan valitsee lahjomaton, eri puolilta Lappia koottu raati.