Kommentti: ERIC CLAPTON Tornionjoella ?

EricClaptonLohi ” Eric Clapton oli heittämässä perhoa Night Hawk (14) ja antoi  sen lipua veden poikki. Ensimmäisillä heitoilla mukava lohi osoitti perhoon kiinnostusta, mutta tyytyi vain pörräämään sen ympärillä ja pärskäyttämään. Sitten hän laski kahteenkymmeneen ja heitti uudestaan ja nyt tarttui koukkuun, ja jokainen tiesi, ettei kyseessä ollut tavallinen lohi.

Alussa lohi käyttäytyi ihan rauhallisesti, mutta kun se huomasi, että jotain outoa oli tapahtumassa, kala alkoi viedä Claptonin ja oppaan venettä jokea alas. Kilometrin ja kahden ja puolen tunnin väsyttämisen jälkeen, lohi saatiin vihdoin rannalle.

Clapton ehti poseerata ylpeänä lohen kanssa muutaman minuutin, ennen kuin se päästettiin vapauteen.

Kala painoi yli 12 kiloa ja oli 108cm pitkä. Se oli suurin lohi, mitä Islannissa sijaitsevasta Vatnsdalsájoesta on tänä vuonna saatu. ”

Tämä kaikkihan olisi voinut tapahtua viikko sitten rocklegenda Eric Claptonille Tornionjoella. Hän olisi voinut vielä nauttia saaliistaan vaikka iltanuotiolla. Kaiken lomassa juhlan kunniaksi hän olisi voinut rimpauttaa, jonkun Landolalla  Leylan tai heittää hyvässä lykyssä jopa oikean keikan!

ArchiekommenttiTunnetusti näissä supertähdissäkin on kovia kalamiehiä. Toinen brittiläinen kitaralegenda Peter Green on käynytkin Suomessa kalassa veljensä Joen kanssa ja kiinnostusta Tornionjoen lohta kohtaan on.  Tony Joe White, jonka biisejä ovat mm. Elvis ja Tina Turner levyttäneet, innostui heti, kun haastattelun lomassa Tornionjoen lohesta hänelle mainitsin.

Miettii vain markkinoiko kukaan pohjoista kalamatkailua ulkomaille, kun Slowhandkin vei virvelinsä Islantiin?