Kolarilaisesta SUSANNA HEIKISTÄ tangokuningatar! Onnittelut!

SusannaHeikki15b

Susanna Heikki Kolarin Vaattojärven kylästä voitti Tangokuningattaren kruunun ylivoimaisin tuomariäänin Seinäjoella.

Jo ensimmäisellä kierroksella tuomaristo noteerasi hänen tulkinnan Hernandon salaisuudesta kuuden laulajattaren esityksestä parhaaksi.

Kaupunkiraatien äänestyksessä Susanna sai kaksintaisteluun parikseen kisojen kuopuksen ja ennakkosuosikin 22-vuotiaan Erika Vikmanin. Molemmat esittivät tangon Yön kuningatar.

Susanna osallistui edellisen kerran Seinäjoen tangokisaan vuonna 1997, jolloin sijoittui toiseksi. Laulajan uran lisäksi, hän on toiminut toimittajana Radio Nostalgiassa.

Iltalehdelle antamassaan haastattelussa hän kertoi latautuneensa finaaliin treenaamalla ja lomailemalla perheensä kanssa Lapissa.

Vaikka fyysisesti Susannan asuinpaikka on nykyään Espoo, sydän on edelleen pohjoisessa. Kun kisassa näytettiin skriinillä  katkelma hänen tangomatkastaan ja kuvissa vilahti Vaattojärvi, Susanna huudahti spontaanisti: ”Hyvä Lappi!” ja kyynel herahti silmään.

Johanna, Susanna & Mira

Pienenä detaljina vielä. Kisan jälkeen yhdellä tuomareista eli Dannyllä on syytä röyhentää rintaansa, sillä 1997 hänen pohjoisessa enkelikuorossaan lauloivat Mira Sunnari, Johanna Pakonen ja Susanna Heikki. Nyt jokainen  heistä on tangokuningatar. Mira vuonna 2001, Johanna 2002 ja nyt Susanna Heikki 2015. Jokainen heistä tuli valituksi toisella kerralla ja jokainen on myös tangoprinsessa.

Tangokuningatar 2002 Johanna Pakonen!

Johanna Pakonen kruunattiin 13.7.2002 Tangokuningattareksi Seinäjoen Tangomarkkinoilla. Johanna lauloi vuonna 1997 Dannyn taustakuorossa.

Samaisessa kuorossa lauloivat myös Susanna Heikki, josta tuli Tangoprinsessa 1997 ja Mira Sunnari, joka oli Tangoprinsessa vuonna 1999 ja Tangokuningatar viime vuonna. Johanna Pakonen oli viime vuonna Tangoprinsessa.