Koko kansan Blues-ERJALTA uusi videosinkku

Erja Lyytinen

Valovoimaisin bluesartistimme Erja Lyytinen on viime vuosina pystynyt ihailtavasti laajentamaan kuulijakuntaansa, niin Suomessa kuin Euroopassakin. Hän on erityisen suosittu Englannissa, jossa hän on parhaillaan Ladies of the Blues-kiertueella. Hänen seuraavat Suomen keikat ovat sitten huhtikuussa.

Tuoreella Without you-sinkulla Erjan taustalla kuullaan ensi kertaa hänen uutta nuorta bändiään: Tatu Back (basso), Kasperi Kallio (koskettimet) ja Ipe Laitinen (rummut).

Kappale on  eri tyylilajien risteyksessä seikkaileva biisi, joka ennakoi Erjan uutta levyä, joka julkaistaan tämän vuoden puolella.

Without you-biisistä Lyytinen kertoo seuraavaa:

-Lauloin sen keskiyöllä, jotta kappaleeseen saatiin fiilistä yöllisestä seikkailusta asfalttiviidakossa. Ihmismieli kiinnostuu helposti saavuttamattomasta.Tarinassa kuvataankin urbaania ympäristöä, jossa henkilö kärvistelee etsiessään kokemaansa tunnetta.

Musiikillisesti halusin tuoda biisiin jäsennellyn progemaisen fuzz-kitaraosan Gary Clark Jr. -henkisen rennon ja vaivattoman säkeistön vastineeksi plus tummaa soul/hiphop-vivahdetta, johon looppimainen toteutus tuo tätä päivää.