KIRJA: Live in Finland (1955-1979) kaupoissa huomenna!

 Mikael Huhtamäki on koonnut kansien väliin kansainvälistä keikkahistoriaa Suomesta vuosilta 1955-1979

 Hän kirjoittaa kirjan kansitekstissä:

Ensimmäiset ulkomaiset pop- ja rock-artistit vierailivat Suomessa jo 50-luvun lopussa, mutta vielä Paul Ankan Linnanmäen konserttikin oli vain kalpeaa esimakua siitä, mitä tuleman piti.

Svengaavalla 60-luvulla Suomessa esiintyivät muun muassa The Animals, The Rolling Stones, The Who ja The Beach Boys. Näistä tahti vain kiihtyi, ja 60- sekä 70-luvuilla suomalaisyleisö pääsi nauttimaan huutoetäisyydeltä niin Creamin, Jimi Hendrixin, Led Zeppelinin ja AC/DC:n jykevistä soundeista kuin Jethro Tullin ja Procol Harumin hämyisistä tunnelmista.

Live in Finland kertoo, kuinka pop- ja rock-konsertit iskivät Suomeen 1955–1979.

Kirja paitsi listaa vierailut myös kertoo tarinat suurimpien, jännimpien ja merkillisimpien artistivierailujen ympäriltä: ”Bändi vietiin Turusta Yyteriin, jossa oli keskelle hiekkaa rakennettu melko korkea puulava. Sen takana oli puuliiteri, joka toimi pukuhuoneena. Stones saapui paikalle Jeepillä. He ahtautuivat sinne puuliiteriin toimittajien kanssa. Brian Jones sekoitti vodka-paukkuja Jaffaan, mutta kukaan bändistä ei näyttänyt olevan kännissä, vaikka jo pressitilaisuudessa äijät naukkailivat viinaksia.” (Markku Veijalainen)