KINO YLLÄS esittää uunituoreita elokuvia taivasalla

KinoYllasRinki

Elokuun viimeisellä viikolla kymmenvuotisjuhlaansa viettävä Kino Ylläs on tunnettu ennen kaikkea ulkoilmanäytöksistään. Tänä vuonna tapahtuman ohjelmistossa on kolme Suomessa aiemmin esittämätöntä elokuvaa, joita kaikkia on kuvattu myös Lapissa.

Tapahtuman aluksi juhlitaan Napapiirin sankarit 2:n maailman ensi-iltaa keskiviikkona 26.8. klo 21.30. Tätä Lappiin sijoittuvaa elokuvaa kuvattiin mm. Kolarissa ja Ylläksellä. Paikalla ensi-illassa ovat elokuvan näyttelijät Jussi Vatanen, Timo Lavikainen, Miia Nuutila, Joonas Nordman ja Santtu Karvonen, sekä ohjaaja Teppo Airaksinen, käsikirjoittaja Pekko Pesonen ja tuottaja Jarkko Hentula.

Toinen Suomessa ennennäkemätön, osittain Ylläksellä kuvattu elokuva on Lumikuningatar, joka nähdään perjantai-iltana. Saksalais-suomalaisena yhteistuotantona toteutettu lastenelokuva on esitetty viime jouluna Saksan televisiossa, Suomessa sen ensi-ilta on joulukuussa.  Ohjaaja Karola Hattop ja kuvaaja Sebastian Hattop ovat mukana näytöksessä. Elokuvassa puhutaan Suomea.

Antti J. Jokisen ohjaama Kätilö nähdään Ylläksellä myös ennen varsinaista Suomen ensi-iltaansa. Sen pääosanesittäjä, Krista Kosonen on jo ehditty palkita roolistaan Shanghain kansainvälisillä elokuvajuhlilla parhaasta naispääosasta. Kätilö nähdään sunnuntai-iltana.

Muita kotimaisia uutuuksia ovat Oskari Sipolan Ollaan vapaita ja Mika Kaurismäen Elämältä kaiken sain. Ohjelmassa on myös lyhytelokuvia, lasten ja nuorten elokuvia, toimintaa, romantiikkaa, komediaa ja keskiyön kauhuelokuvia.

Erikoisuutena nähdään intialainen Bollywood-elokuva Shamitabh, jota kuvattiin myös Lapissa, Kilpisjärvellä ja Rovaniemellä.

Elokuvien esityspaikat ovat Luontokeskus Kellokkaan teatteri ja ulkoilmanäyttämö Ihmisen Rinki.

Koko ohjelma löytyy osoitteesta: kinoyllas.net.

Kino Ylläs – Elokuvia taivasalla 26.-30.8.2015

Tapahtuman järjestää Elokuvakerho Napapiirin sankarit ry