KINO YLLÄS-elokuvatapahtuman varaslähtö, Napapiirin sankarit 3-elokuvan ennakkoesitykset keräsivät ennätysyleisön

Napapiirin sankarit-elokuva nähtiin viime viikonloppuna pari viikkoa muuta Suomea ennen Ylläksellä ulkoilmaesityksenä ja kahtena iltana elokuvan näki Ihmisen ringissä ennakkoon yhteensä lähes 1400 innokasta.

Perjantaina esitystä tähdittivät pääosan esittäjä Jussi Vatanen ja ohjaaja Tiina Lymi.

Napapiirin sankarit 3: n ennakkoesitykset olivat alkulämmittelyä Ylläksen elokuvakesän huipennukselle Kino Ylläs-elokuvafestivaalille, joka järjestetään elo–syyskuun vaihteessa 31.8.–3.9. Osa leffoista esitetään ulkoilmateatteri  Ihmisen ringissä ja osa luontokeskus Kellokkaassa.

Elokuvakerho Napapiirin sankarit on valikoinut neljän päivän ajaksi ensi-iltoja sekä muita mielenkiintoisia tuoreita elokuvia. Festivaalin päänäytöksissä torstai-, perjantai-, lauantai- ja sunnuntai-iltoina kello yhdeksän jälkeen nähdään ulkona Ihmisen ringissä Musta torni -scififantasiaelokuva, Napapiirin sankarit 3 -komedia ja Cannesissa palkittu The Beguiled.

Ulkona esitetään myös kauhua ja jännitystä keskellä yötä – makupaloina ovat esimerkiksi hehkutetut kauhuelokuvat It comes at night ja Get Out sekä omaperäinen toimintaelokuva Baby driver. Ulkonäytöksiin kannattaa varautua lämpimällä vaatetuksella, mutta Kino Ylläksen upea tunnelma on sen arvoista.

Tämänvuotisen Kino Ylläksen Suomi-uutuuksia ovat esimerkiksi draamaelokuva Miami sekä muoniolaisen elokuvantekijä Matleena Saarensalmi-Hintikan Projekti Rockin´ High -dokumentti. Lapsille ja nuorille esitetään animaatiot Autot 3, Emoji-elokuva ja Bigfoot – Isojalan poika sekä Valerian and the City of thousand planets -seikkailu. Festivaalin erikoisuuksia ovat puolalainen metsästyselokuva Jäljet ja mysteerinäytös, jonka elokuva paljastuu vasta alkutekstien jo rullatessa.

Lisätietoa Kino Ylläksestä Elokuvakerho Napapiirin Sankareiden puheenjohtajalta
Jani Modigilta p. 040 5500 421 ja jani@kinoyllas.net tai kinoyllas.net