KIMMO VALTASESTA Universal Music Finlandin toimitusjohtaja

kimmovaltanen15Universal Music Group on maailman johtava musiikkialan yhtiö, jonka pääliiketoimintaa ovat äänitteiden tuotanto ja musiikin kustannustoiminta.

Pitkän uran musiikkiteollisuudessa tehnyt rovaniemeläislähtöinen Kimmo Valtanen aloittaa yhtiön  toimitusjohtajana hänen edeltäjänsä Jarkko Nordlundin siirtyessä MTV Oy:n toimitusjohtajaksi.

Aiemmin hän on toiminut  Universal Musicissa markkinointijohtajana. Hänen aikanaan yhtiö on vakiinnuttanut asemansa Suomen digitaalisen musiikin markkinajohtajana ja valittu vuoden 2015 Radiogaalassa vuoden levy-yhtiöksi.

Rovaniemellä hän oli perustamassa 1990-luvulla popyhtyettä  Supperheads, joka niitti mainetta paitsi Suomessa myös ulkomailla.

Hänen uransa merkkipaaluihin kuuluvat myös HIM:in kansainvälisen läpimurron luotsaaminen, Kentin nostaminen Suomen suosituimmaksi ruotsalaisbändiksi, Elviksen ensimmäinen kultalevy Suomessa sekä Idols-formaatin synnyttämien tähtien kuten Anna Abreaun ja Anna Puun läpimurrot Suomessa.  Aina hän on ollut myös vahvasti kuvassa mukana, kun on ollut kysymys Lordin ja Antti Tuiskun kaltaisten pohjoisen artistien luotsaamisesta.

Suomen ja Baltian toiminnot saavat  johtajakseen laajasti arvostetun musiikkialan ammattilaisen, jolla on vahva näkemys alan kehityksestä.

– Suomessa on vasta otettu digitaalisen musiikinkuluttamisen ensiaskeleet, joten kasvun potentiaali on valtava. Aikaiset omaksujat ovat jo kasvaneet ulos CD-levyistä ja -soittimista ja uskon, että ensi vuodesta lähtien myös suuret ikäluokat saavat kipinän digitaalisten musiikkipalveluiden käyttöön.

Kimmo Valtanen näkee, että Universal Musicin tuleva menestys rakentuu paitsi yrityksen digitaalisen osaamisen luovaan hyödyntämiseen, myös kolmeen sisällön alueeseen.

– Avainasemassa tulevien markkinaosuuksiemme valloittamisessa ovat uusien kotimaisten hittien synnyn mahdollistaminen, valtavan kansainvälisen tarjontamme ammattitaitoinen lanseeraus ja alamme laajimman kotimaisten klassikoiden musiikkikatalogin oikeanlainen hyödyntäminen.

Suomi-rockin ikivihreät klassikot tulevat Valtasen mielestä olemaan ensi vuonna yksi niistä tekijöistä, joilla suuret ikäluokat saadaan mukaan musiikin digitaalisen kuluttamisen pariin.

– Suomen ominaispiirre on kotimaisen musiikin suosio. Kun muualla maailmassa sitä kuunnellaan alle kolmannes, on kotimaisen musiikin osuus täällä puolet kuuntelusta ja latauksista.

Ostimme hiljattain paitsi EMI-levy-yhtiön kotimaisen ja kansainvälisen tuotannon, myös Suomi-rockin kulmakivet Pokon, Johannan ja Love recordsin, joista tulemme ammentamaan merkittäviä musiikillisia muistoja suurille ikäluokille.

Vuonna 1997 levy-yhtiö BMG:n viestinnässä aloittanut Kimmo Valtanen (47, KTM) on aiemmin toiminut BMG:n markkinointijohtajana (1999-2004), Sony Musicin toimitusjohtajana (2004-2012), Elisa Viihteen Business Managerina (2013) ja Universal Musicin markkinointijohtajana loppuvuodesta 2013 alkaen.