KUUNTELE: Kiirunalaishaaparantalainen The Hardships levytti Vesa-Matti Loiria!

Kiirunalaishaaparantalainen The Hardships purkitti viime talvena bändin nimeä kantavan esikoisalbuminsa rapakon takana, Shreveportissa Louisianassa.

Levyn tuottajana toimi huippumuusikko Brady Blade, jonka nimi yhdistetään muun muassa sellaisiin maailmannimiin kuin Emmylou Harris, Steve Earle, Indigo Girls, Daniel Lanois, Salomon Burke ja Buddy Miller.

The Hardshipsin pitkäsoitto tulee ulos vuoden 2013 alussa, mutta albumia odotellessa yhtye on lykännyt YouTubeen laulun Good wood ja kas kummaa,sehän on kaikille suomalaisille tuttu Vesa-Matti Loirin esittämä, kolmen kovan Koon (Tuure Kilpeläinen, Timo Kiiskinen & Markus Koskinen) kynäilemä Hyvää puuta-kappale.

– Biisi tulee olemaan ensimmäisen sinkkumme B-puoli ja levy tulee ulos parin viikon sisällä. Toiselle puolelle tulee nimikkolaulumme The Hardships, kertoo yhtyeen haaparantalaisbasisti Emil Kreivi, jota voi syyttää siitä, että monien Topi Sorsakosken laulujen lisäksi, myös Vesa- Matti Loirin Hyvää puuta eksyi koko bändin kuultavaksi ja siitähän tykättiin.

The Hardships teki laulusta omannäköisen ja myös tekstissä yhtyeen liideri Anton Björkenvall ja käännösapua antanut Adam Huuva (The Meänland) käyttivät taiteellista vapautta ja kokonaisuushan toimii.

The Hardships soittaa autenttista säröistä rokkia ja sydäntäsärkeviä balladeja lännen tyyliin ala Neil Young & Crazy Horse. Tavallaan yhtye on jatketta laulaja-lauluntekijä Anton Björkenvallin soolouralle. Hänhän ehti tehdä hyviä arvosteluja saaneen americana-levyn Travel, kunnes kyllästyi yksin kiertämiseen ja perusti sähköisen bändin The Hardships.

Antonin lisäksi Kiirunasta on kotoisin The Hardshipsin kitaristi Johan Mäki ja haaparantalaisen Emilin rytmiparina rummuissa on veli Daniel.