Kiehtovaääninen EDDA MAGNASON kiertää Norrbotten Big Bandin kanssa

Muutama viikko sitten liimauduin  teeveen ääreen. Yle Femmalta tuli hieno elokuva ruotsalaisesta jazzikoni Monica Zetterlundista.

Ihastuin  pääosanesittäjään, joka netistä selvisi Edda Magnasoniksi ja yllätys, yllätys nyt hän on tulossa esiintymään Norrbotten Big Bandin kanssa pohjoiseen. Konsertteja on  muun muassa 13.3. Tornion Musiikkitalolla, 14.3. Övertorneån, 15.3. Pajalan ja 16.3. Kiirunan kansantaloilla.

Monica Z-elokuvan pääroolista, tavasta tulkita ja  laulaa legendan musiikkia, Edda palkittiin Guldbagge-palkinnolla, mutta yhdessä Norrbotten Big Bandin kuullaan hänen omaa musiikkiaan, jonka on sovittanut  Håkan Broström yhdessä kitaristi  Johan Lindströmin kanssa. Herrat ovat aiemminkin tehneet onnistuneesti yhteistyötä Rebecka Thörnqvistin  ja Ebbot Lundbergin NBB-kiertueilla.

Eddalta  on ilmestynyt kolme kehuttua albumia Edda Magnason, Goods ja Woman Travels Alone.

Lauluntekijänä Eddaa on kuvattu  herkkävaistoiseksi, älylliseksi ja runolliseksi persoonaksi, joka  maalaa oman maailmansa kuulijan tutkittavaksi.

Laulajana häntä on verrattu eniten Björkiin, mutta hengenheimolaisuutta on myös Kate Bushin, Elvis Costellon ja Frank Zappan kanssa.

Arvostettu ruotsalaiskriitikko Bengt Eriksson taas kirjoittaa: ” Edda Magnason luo musiikkia kuin Yoko Onon tytär ja Laurie Andersonin nuorempi sisko.”