Kesäteattereissa OLAVI VIRRAN ja BADDINGIN lauluja

LegendanLaulutAhkerat teatterintekijät ruotsintornionlaaksolainen Anne Angeria ja rovaniemeläinen parivaljakko Esko Janhunen & Hannu Friman ilahduttavat musiikkinäytelmillään kesänviettäjiä.

Heinäkuun alussa saa ensi-iltansa Tornion Umpitunnelin lavalla Legendan laulut, joka rakentuu parinkymmenen Olavi Virran tunnetuksi tekemän laulun ympärille.

Se kertoo Allin ja Antin rakkaustarinan. Pääosia esittävät tangokuningatar Mira Sunnari  ja Marko Haapaniemi, jolle Olavi Virran laulut ovat tuttuja muun muassa torniolaisteatteri  Mikin Vintin näytelmästä neljän vuoden takaa, jossa hän näytteli Olan osan.

Legendan lauluissa  nähdään myös toinen tangokuningatar Arja Sipola ja muissa rooleissa Hannu Perttula, Tuula Rajaluoto, Evelin Perttula ja Seija Satokangas.

Anne Angeria on esityksen käsikirjoittaja ja ohjaaja.  Kapellimestarina toimii hanuristi Niko Mäenalanen. Musiikkinäytelmän suojelija on Sheila Gmar Virta, Olavin tytär.

Legendan laulut nähdään Tornion Umpitunnelissa  1.7. klo 15.00, 2.7. klo 19.00, 3.7. klo 15.00 & 4.7. klo 18.00 (Esityksen jälkeen tanssit).

BADDINGteinienkeliBadding-Teinienkeli -musiikkinäytelmä  rovaniemeläisravintola Valdemarissa ei myöskään kerro  suoraan itse artistista eli Rauli Somerjoesta, vaan siinä soivat hänen tunnetuksi tekemät laulut.

Esko Janhunen on aiemmin käsikirjoittanut vastaavat näytelmät  Leevi and the Leavingsistä ja Kirkasta.

Badding-Teinienkeli  perustuu  Janhusen vuonna 1996 laukaalaiselle teatteriryhmälle kirjoittamaan Tähdet tähdet-esitykseen.

Näytelmän ohjaa ja sen pääosassa nähdään Hannu Friman. Muut näyttelijät ovat Jarno Jokiharju ja Katja Nuojua. Sitä esitetään aikavälillä 2.7. – 2.8.  ravintola Valdemarissa 17 kertaa. www.valdemari.fi