KEN HENSLEY tähdittää Suomen Uriah Heep fan clubin juhlakonserttia
KenHensley3

KEN HENSLEY

SIELTÄ TÄÄLTÄ Uriah Heep Suomi Finland ry on vuonna 2005 perustettu Uriah Heep -yhtyeen kannatusyhdistys ja virallinen suomalainen fan club. Sitä ennen vapaamuotoista toimintaa oli ollut jo kymmenkunta vuotta.

Tapio Minkkisen johtamalla fan clubilla on siis monta syytä juhlaan ja niinpä  8. toukokuuta Helsingin Tavastialla järjestettävässä Easy Livin’ In Helsinki-konsertissa pääesiintyjänä  onkin Uriah Heepin 1970-luvun kulta-aikojen johtohahmo Ken Hensley. Hänen lisäksi  entisistä Uriah Heepin jäsenistä ainakin alkuperäinen basisti Paul Newton sekä pitkäaikainen rumpali Lee Kerslake ovat paikalla.

Ken Hensley oli Uriah Heepin kosketinsoittaja, pääasiallinen säveltäjä ja musiikillinen johtaja kunnes 1980 lähti yhtyeestä. Hänen käsialaansa ovat kaikki yhtyeen tunnetuimmat 1970-luvun kappaleet kuten Easy Livin’, The Wizard, Stealin’, Look At Yourself ja Lady In Black joista kaksi viimeistä hän itse myös lauloi. 1980-luvun puolenvälin tienoilla Hensley lopetti musiikin tekemisen yli kymmeneksi vuodeksi kunnes taas aktivoitui 1990-luvun lopulla ja on sen jälkeen julkaissut aktiivisesti musiikkia ja keikkaillut. Suomessa hänet on nähty useaan otteeseen soolokeikoilla ja yhtyeensä Live Fire kanssa sekä Legends-kokoonpanossa yhdessä muiden entisten Heep-jäsenten John Lawtonin, Lee Kerslaken ja Paul Newtonin kanssa.

Hensley esiintyy yhdessä The Sensational Mika Järvinen Bandin kanssa jonka riveissä soittavat muun muassa pitkän linjan muusikot rumpali Sami Kuoppamäki ja kosketinsoittaja Esa Kotilainen. Lisäksi konsertissa kuullaan kotimaisia tribuuttiyhtyeitä The Innocent Victims ja Knights Of The Black Ox. Illan aikana tullaan kuulemaan kattava otos musiikkia Uriah Heepin jo 45 vuotta jatkuneen uran ajalta unohtamatta myöskään Hensleyn soolouran tuotoksia.

Myös Ken Hensleyn veli Trevor esiintyy konsertissa. Hän oli vuonna 2013 hoidettavana Helsingin Yliopistollisessa Keskussairaalassa ja sen tiimoilta kiitoksena hyvästä hoidosta järjestettiin veljesten ideoimana Tavastialla hyväntekeväisyyskonsertti sairaalan hyväksi.

EASY LIVIN’ IN HELSINKI-liput toimituskuluineen alkaen 16,50 euroa Tiketistä www.tiketti.fi/puh. 0600-1-1616 (1,78€/min + pvm)