Kemissä käyneet RICK ESTRININ kollit ehdolla Blues-Oscareille!
Nightcatslive2

Ehdolla Blues Music Award-palkinnoille: RICK ESTRIN ja KID ANDERSEN

Bluesmusicawards Memphisissä 7. toukokuuta 2015 järjestettävässa Blues Music Awards-gaalassa jaetaan arvostetut amerikkalaiset bluespalkinnot 36. kerran.

Äskettäin Kemissä ja Oulussa konsertoinut Rick Estrin & the Nightcats on ehdolla neljässä kategoriassa.  Vuoden bluesbändiarvosta se kamppailee yhtyeiden, Elvin Bishop Band, John Németh & the Bo-Keys, Sugar Ray & the Bluetones ja The Mannish Boys kanssa.

BluesNews14

Tulevassa BLUES NEWSissä vahvan Blues Music Award-ehdokin BETH HARTin haastattelu ja muutama rivi Rick Estrinin poppoon Kemin keikastakin.

Rick voitti vuoden 2013 huuliharpistin tittelin. Nyt hän saa vastaansa Charlie Musselwhiten, Kim Wilsonin, Mark Hummelin ja Sugar Ray Norcian, joten haastajat ovat kovimmasta päästä. Samaa voi sanoa myös kitaristi-nominanteista. Kid Andersenin kanssa pystistä kisaavat jo edesmennyt Johnny Winter, Joe Bonamassa, Anson Funderburgh ja Ronnie Earl. Lisäksi Rick on ehdolla vuoden B.B. King Viihdyttäjä-palkinnolle.

Blues Music Awards- ehdokkaiden joukosta löytyy toinenkin nimi, jolla on yhteys pohjoiseen. Huuliharpisti-laulaja Sugar Ray Norcia, joka oli Rovaniemen Roots N`River Bluesin päävieras vuonna 2010 ja häntähän kuullaan myös festivaalin sielun Jarmo Puhakan moneen kertaan palkitulla Slim Butler`s Inner Blues-albumilla.

Sugar Ray ja the Bluetonesilla on kuusi ehdokkuutta: Vuoden bändiksi, Living Tear To Tear vuoden blues & trad-albumiksi, Things Could Be Worse vuoden blueslauluksi ja Sugar Ray vuoden huuliharpistiksi ja trad-miesartistiksi.

Sugar Ray Norcian lisäksi eniten eli mahdollisuus kuuteen Blues Music Award-pystiin on myös Elvin Bishopilla ja John Némethillä.