Kemiläiset huippumuusikot versioivat PROCOL HARUMIA Pakkasukossa
Pullasormet

Mika & Pullasormet (kuva: Matthias Remes)

Kemin hotelli Merihovissa koetaan ikimuistoinen hetki Pakkasukko Blues N’ Jazzin yhteydessä 6. helmikuuta, kun paikallinen dream-team esittää Procol Harumia.

– Muiltakin 1970-luvun klassista rockmusiikkia kuullaan, mutta keikan keskiöön valittiin Procol Harumin vuonna 1973 ilmestyneen  Grand Hotel– albumin musiikki, koska Merihovin sali tarjoaa sen esittämiseen sopivan  juhlavat puitteet, kosketinsoittaja Matti Adolfsen kertoo.

Yhtyeen pohjana on vuonna 1978 perustettu Mika & Pullasormet, jonka ovat läpikäyneet monet kemiläismuusikot Jari ”Heinä” Niemisestä  Puntti Valtoseen.

Merihovin keikalla parhaimpiinsa pukeutuu yhtyeen ainoan alkuperäisjäsenen rumpali Mika Puron johdolla oikea allstars-miehistö; koskettimissa Kari Hautalampi ja Matti Adolfsen, kitaroissa Simo Salminen ja Jani-Petteri Hägg ja bassossa Petri Hyrkäs.

Pullasormet teki comebackin  20-vuotisjuhlakeikan myötä 1998, jonka jälkeen toiminta on aktivoitunut ja yhtye on esiintynyt muun muassa Juicerockin yhteydessä, viimeksi vuonna 2014.

Aivan ensimmäisen kokoonpanon pisti pystyyn Hannu Tervaharju, joka oli kesälomalla Juice Leskisen bändistä. Hän halusi jamikokoonpanon ja mukaansa hän sai naapurin nuoret soittajat, Mika Puron  ja Jari Niemisen.

Myöhemmin yhtye kasvoi viisimiehiseksi ja Mikan ja Jarin lisäksi mukaan tulivat kitaristi-laulaja Simo Salminen ja Adolfsenin veljekset Pekka ja Matti.

-Tällä kokoonpanolla osallistuttiin Paul Karppisen järjestämään Pohjois-Suomen bändimestari– kisaan Kemin urheilutalolla ja voitettiin, muistaa Matti Adofsen, joka kertoo myös, että seuraavat kaksi vuotta oli aktiivista aikaa yhtyeelle. Heillä oli  omien biisien lisäksi harjoiteltuna yli 50 cover-biisin ohjelmisto.

–  Joka toinen viikonloppu  keikkailtiin jossain päin. Nivalan Tuiskula oli eteläisin paikka, Inari pohjoisin. Vakituinen keikkailu kuitenkin hyytyi huviverotuksen muuttumiseen. Kun urheiluseurojen tärkein varainhankintamuoto tanssit loppuivat, elävä musiikki siirtyi ravintoloihin.

Myös opiskelu vei miehiä ympäri Suomen. Kun Jari Nieminen lähti Helsinkiin ja hänen sijaisensa Puntti Valtonen Tampereelle Juicen kelkkaan, yhtye hajosi syksyllä 1980.