KAUKO SIMONEN voitti Kuukauden Levyn

kaukosimonenTangokuningas Kauko Simonen on voittanut radioiden Kuukauden Levy -äänestyksen Lappi-teemaisella albumillaan Sininen hetki on rakkauden. Kakkoseksi äänestettiin kansanmusiikkiyhtye Tallarin ja Anssi Känsälän albumi Rautavaaran jäljillä. Pronssia otti Sir Elwoodin Vieraskirjan albumi Sinä iltana sataa.

Kauko Simonen on ensimmäinen kruunattu tangokuningas, jonka valinnasta Seinäjoella tulee heinäkuussa 30 vuotta.

Kauko Simonen jäi eläkkeelle sotilasmestarin töistä ja ryhtyi päätoimiseksi laulajaksi. Hän tekee edelleen laulukeikkoja leppoisaan tahtiin. Solistikeikkojen lisäksi Simonen laulaa yhdessä muiden tangokuninkaiden kanssa. Esimerkiksi sunnuntaina 8. helmikuuta konsertoivat yhdessä Simonen sekä Jaska Mäkynen ja Marko Maunuksela.

Sininen on hetki rakkauden -albumin nimikappale on noteerattu jo Tätä Suomi tanssii -listalla. Kaikki pitkäsoiton laulut ovat Veikko Juntusen ja Esko Vuorisen käsialaa, ja niissä liikutaan Lapin maisemissa. Simonen laulaa luontevasti ja ”täysijännitteisesti” kuin Olavi Virta huippuaikoinaan. Studiovelhona on häärinyt lappilaisen iskelmä- ja tanssimusiikin guru Pauli Ruuskanen.

Klassikkoiskelmän potentiaalia on muiden muassa tangossa Tyhjä sydän, jossa Simonen pääsee näyttämään tyylitajuaan. Albumi on erinomainen kokonaisuus, jonka voi määritellä suomalaiseksi roots-musiikiksi. Ne juurethan ovat tanssilavan luona.