KAUKO RÖYHKÄN sydämen hauta on Pellossa

UhrijuhlaUhrijuhla-yhtyeen uudesta Jokainen on vapaa lintu-albumista hohkaa vahvasti Kauko Röyhkän ja hänen aviopuolisonsa Olgan kokema Lappi. Arto Nybergin tv-ohjelmassa Kauko määritteli Uhrijuhlan levyn tunnelmamusiikiksi. Suurimman inspiraation lauluihin  antoi 1970-luvun  Pink Floyd, jota hän kuunteli paljon retkillään Tornionlaaksossa.

Jokainen on vapaa lintu-albumin yksi keskeisistä biiseistä on Pohjoinen, josta Kauko kertoi näin:

”  Laulu viittaa Tornionlaaksoon, Pelloon, jossa vietin parhaat aikani nuorena. Ne paikat on tosi rakkaita mulle. Mä oon päässyt käymään siellä aika harvoin, mutta viime kesänä pääsin käymään ja se oli kivaa. Se oli voimakasta nähdä ne kaikki jutut, missä oli viettänyt herkän nuoruutensa. Tavallaan se mikrokosmos, mikä siellä vallitsee ja miten siitä vähästä pystyy saamaan niin paljon irti. Voi sanoa, että sydämen hauta on siellä…Jos ollaan näin romanttisia.

Pellohan oli kukoistava kylä silloin 1970-luvulla. Nythän sieltä on muuttanut paljon porukkaa pois. Vaikea työllisyystilanne varsinkin nuorilla. Siitäkin halusin laulaa tuossa biisissä, että tällä tavalla nää paikat muuttuu ja maailma muuttuu.”

https://www.youtube.com/watch?v=92Q0ErknFUU