KATSO VIDEO: Bajo Ceron ja sarjakuvapiirtäjä Ville Rannan taidonnäyte

Óyela on oululaisen flamencohenkisen Bajo Ceron esikoisalbumin nimikappale. Siitä on tehty nyt hieno musiikkivideo (alla) ja sen on ohjannut yhtyeen kitaristi ja biisintekijä Okko Meinilä. Videon hän teki tiiviissä yhteistyössä sarjakuvataiteilija Ville Rannan kanssa.

– Kunnianhimoisena tavoitteena oli kuvata koko video yhdellä otolla, lokaatioiden vaihtuessa ja Ville Rannan piirtäessä samaan aikaan, jopa liikkuvassa autossa. Tavoitteeseen päästiinkin muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.

Ville Rannalle  video oli ensimmäinen ja oudoin piirroskeikka koskaan.

– Live-piirtämistä olen tehnyt paljon aikaisemminkin piirroskonserttien ja muun muassa piirrosoopperan muodossa, mutta se, että video tehtiin autenttisesti tien päällä ihmeellisellä liikuteltavalla piirustuspöytä-kamerasysteemillä, oli huikeaa.

– Musteen jäätyminen merenjäällä, piirtäminen liikkuvan auton avoimessa oviaukossa ynnä muu poikkesi aika rajusti sarjakuvantekijän arjesta.

Laulaja ja  espanjankielisistä sanoituksista vastaavan Anna Murtolan mukaan videon kappale Óyela (suom. Kuule se) edustaa  Bajo Ceron kevyempää tuotantoa.

– Óyela kertoo siitä, että aina ei tarvitse puhua samaa kieltä, jotta voisi ymmärtää toista ihmistä. Myös musiikki voi olla puhetta. Taustalla on myös sitä kautta ajatus suvaitsevaisuudesta, siitä että joskus pitää avautua kuuntelemaan, ymmärtääkseen jotain aiemmin vieraana pitämäänsä.

Allekirjoittanut tutustui Bajo Ceron mainioon  musiikkiin ensi kertaa Pakkasukko Blues N` Jazzin aikaan ja onhan yhtyeellä  yhteyksiä  Tornioonkin, sillä yhtyeessä on soittanut aiemmin kitaristi Joonas Widenius ja henkistä ja ruumillista vahvistusta haetaan, aina kun se on mahdollista,  Meerin Grilliltä. Lue lisää yhtyeen blogista:  http://fi.bajoceroband.com/?p=80