Katso traileri: BIG GAME, pauketta Lapin ilmatilassa

BigGameSuomalaisohjaaja Jalmari Helanderin molempien kokopitkien leffojen tarinat liittyvät Lappiin. Kuitenkaan kumpaakaan ei ole filmattu pohjoisessa.

Kansaivälisen läpimurron hän teki erilaisella joulupukkielokuvalla Rare Exports, joka kuvattiin Pohjois-Norjassa ja  Big Gamen ”tunturikohtaukset” filmattiin Alpeilla, koska ohjaaja halusi isoja puita ja vuoria.

Big Gamen pääosassa nähdään  superstara  Samuel L. Jackson  ja nimekkääseen näyttelijäkaartiin kuuluvat myös, Oscar-voittaja Jim Broadbent (Moulin Rouge, Iris) ja Ray Stevenson (Rooma-sarja, Thor, G.I. Joe: Kosto)

Big Game on eeppinen seikkailuelokuva,  jossa yhdistyvät 1980-luvun klassiset E.T ja Karate Kid Die Hard-tyyliseen toimintaleffaan.

Elokuvan tarinassa Air Force One on Suomen ilmatilassa kuljettamassa  Amerikan presidenttiä (Samuel L. Jackson) valtiovierailulle, kun matka keskeytyy ja  kone pudotetaan Lappiin. Terroristien suunnitelma on kaapata presidentti ja se onkin onnistumassa, mutta 13-vuotias suomalaispoika, Oskari (Onni Tommila), löytää presidentin ennen terroristeja ja päättää auttaa tätä.

Big Game saa ensi-iltansa 25. maaliskuuta. Kun katsoo elokuvan ensimmäistä traileria kysyy, missä se Lappi on?