KATSO KUVAT:Öölifesteillä letkajenkkaa ja Tuisku-hysteriaa

OoliBatletkajenkka2

LIVEYli vuosikymmenen tauon jälkeen Öölifestit palasivat Pikisaareen. Jos viikko sitten neulan saattoi kuulla tipahtavan nurmelle Kalottjazz & Blues-festivaaleilla,  samaisessa paikassa  meininki oli nyt toinen.  

Karnevaalihurmokseen ei vielä päästy. Se olisi vaatinut hiukka enemmän väkeä, mutta  illan esiintyjistä huumorduo Bat & Ryyd agitoi nurmelle mukavan letkajenkkajonon, ikäänkuin muistutukseksi, että kohta on 50 vuotta siitä kun letkis ”salakuljetettiin” Torniosta Ruotsiin.  

Antti Tuisku sai jo faneistaan irti aikamoiset hysteriankiljaisut. Myös Menneisyyden Vangit otti Tuiskun ohella odotetusti yleisönsä, sillä Virve Rostin ja Freemanin hittipotpurista, jokainen entinen nuori löytää suosikkinsa, johon liittyy omia muistoja. Allekirjoittaneella se oli Ajetaan tandemilla.

Musiikki soi kahdessa teltassa ja ulkolavalla. Torniolaisena erityisesti mieleen oli Kotiteltta, jossa kuultiin laadukasta alueen musiikkia. Tanssi- ja iskelmämusiikkia esittävälle Mika Jefremoffille ja hänen yhtyeelle  aloittajan paikka, vesicrosskelkkojen päristäessä Väylällä, ei ollut kiitollinen, mutta eka kertaa livenä kuultuna, erittäin toimiva paketti.

Hyviä laulajia Meri-Lapissa riittää. Molemmat Nightshift ja Casemakers olivat viihdyttävää kuultavaa. Ensimmäisessä pääosassa oli kolmikko Salo-Tervahauta-Vuokila ja setissä kuultiin muun muassa Freetä, Rainbowta ja Deep Purplea ja jälkimmäisen Casemakersin voisi melkein ristiä Lapin parhaaksi Beatles-bändiksi, vaikka meikäläiseen kolahti lauluista  parhaiten Holliesin Busstop, leadlaulajana  Markus Haapala, tuttu ääni Battaglian Onnenpäivä-sinkulta.

Iskelmän, rockin  ja popin jälkeen, sokerina pohjalla oli, monen hartaasti odottama  Greedy Pig.  Ain`t no substitute, She turns me on, Botilda…  ja mainion Boogiedriller-albumin kappaleita.Laulavia kitaroita ja jymäkkää komppia.  Kesyttämätöntä laukkaa, jossa on vuosikymmenestä toiseen säilynyt imu, jota ei vain väsy kuuntelemaan. Hyvin öljytty rootsmasiina Greedy Pig toimii joka kelillä.  

Hieno homma, että Torniossa järjestetään musiikkitapahtumia moneen makuun. Öölifesteillä perjantaina oli paikalla pelkästään hyväntuulista väkeä. Ei naristu, vaan bailattiin ja pidettiin hauskaa

OoliMika3

MIKA JEFREMOFF

OoliVirve3

MENNEISYYDEN VANGIT

OoliNightshift1

NIGHTSHIFT

OoliBatRyyd3

BAT & RYYD

Ooliyleiso

Pikisaaressa piristymässä

OoliTuisku2

ANTTI TUISKU

OoliCasemakesrs1

CASEMAKERS

OoliGreedy2

GREEDY PIG