Karkaako MOPO käsistä Tornion Kerholla?

Mopo on kolmen lahjakkaan muusikon kollektiivi. Tämän energisen trion juuret juontavat kapakkatappeluun, jonka tiimellyksessä Linda Fredriksson, Eero Tikkanen ja Eeti Nieminen löivät viisaat päänsä yhteen.

Tästä kolauksesta syntyi Mopo – kolmikko jonka vilpitöntä pörinää kuulee tiistaina 8.9. klo 20 alkaen Tornion Kerhoravintolassa.

Mopo ammentaa musiikkinsa jazzista, 70-luvun punkista ja Suomen luonnosta. Sävellykset syntyvät, kehittyvät ja kasvavat yhteisvoimin. Tilaa jätetään myös yllätyksille! Yhteistyötä Mopo on tehnyt muun muassa trumpetisti Verneri Pohjolan, poplaulaja Ville Leinosen ja kuvataiteilija Anna Tahkolan kanssa.

Hiljattain Mopo esiintyi BBC:n Jazz on Radio 3 -ohjelmassa ja yhtye noteerattiin myös yhdysvaltalaisen jazzraamattu Downbeatin toimesta.

Saksofonisti Linda Fredriksson pokkasi taannoin Kritiikin kannukset -kunniamaininnan ja Mopon keikkakalenterissa komeilee mm. London Jazz Festivalin, We Jazz 2013:n ja Flow Festivalin kaltaisia tapahtumia.

Viime aikoina muuntautumiskykyistä yhtyettä on kuultu lisäksi valtakunnallisella koulukiertueella ja Tavastian lastenkonsertissa.

Mopolta on ilmestynyt tähän mennessä kaksi albumia; Jee (2012) ja Beibe (2014).  Itsensä he määrittelevät seuraavasti: ”Mopo on yhdistelmä huumoria, vauhtia, haikeutta, synkkyyttä, kepposia ja anarkiaa”

Konsertin järjestävät Riverside Jazz ja Tornion kulttuuritoimisto. Mopo yhtye esiintyy myös ke 9.9. koululaiskonserteissa torniolaisilla alakouluilla.