Kalottjazz & Blues 2017: NINA MYA konsertoi Alatornion kirkossa

Lyhyessä ajassa Suomen jazzlaulajien kärkikaartin noussut Nina Mya laulaa Alatornion kirkossa ensi kesän Kalottjazz & Bluesissa.

 Ninaa on odotettu pitkään ja hartaasti Tornioon. Turhan harvoin kotikaupungissaan esiintyvä artisti on itsekin innoissaan.  

 – Pääasiassa esitän kirkkokonsertissa afroamerikkalaista gospelia. Mukana on myös pari omaa biisiä,  mutta myös joitain kevyen musiikin helmiä, jotka sovitetaan gospelmaailmaan, Nina avaa ensi kesän ohjelmistoaan.

Kalottjazz & Blues järjestetään 30.6- 1.7. ja toistaiseksi Ninan lisäksi varmistuneita artisteja ovat SuomiLOVE-tv-ohjelmasta tuttu, monipuolinen laulaja Osmo Ikonen, joka ihastuttaa swingohjelmistolla. Mukana ovat myös  New Yorkissa asuva  bebopkitaristien eliittiin kuuluva Tomas Janzon trioineen ja pitkänlinjan bluesbändi, tuttu Kalotin kävijä Ramblin Minds Piittimestä. Uusi tuttavuus on puolestaan torniolaislähtöinen Kirsi ”Kiki” Rautio, joka tarjoilee yhtyeensä kanssa kevyttä kesäjazzia.

Kalottjazz & Blues keskittyy ensi kesänä Tornioon ja tarkemmin Aineen taidemuseon takana olevalle viheralueelle.

– Olemme yhdistäneet kaikki konserttipaikat yhdeksi festivaalialueeksi ja siirtyneet lähemmäksi rajaa. Puistoalueeen ulkolavalla tarjoamme ilmaiset ulkoilmakonsertit päiväsaikaan ja alueelle rakennetaan myös erillinen ulkolava lauantain jazzkattaukselle. Täydellinen paikka piknikkitilaisuuksille, vakuuttaa Pia Marttinen Haaparannan kulttuuritoimesta.

34-vuotiaan Kalottjazz & Bluesin ainoaksi psyväksi kivijalaksi jää suosittu Alatornion kirkkokonsertti, kun myös festivaalin perinteinen yleisön suosikki Haaparannan Blues Night siirtyy pois liukkaalta Folkets Husin tanssiparketilta.

 -Tällä kertaa riffit tarjoillaan tummennetussa teltassa. Pyritään näin aikaansaamaan Folkets Husin hämärä ja savuinen tunnelma. Ja tiedoksi kaikille bluesin ystäville. Suunnitteilla on rytmikäs jami-ilta Folkets Husille alkutalven tienoille. Jatkossa siis soi myös Kalottjazz & Blues goes Winter, Pia vinkkaa.