KALOTTJAZZ & BLUES 2014: Jazziskelmästä swingtrashiin
VienoKekkonen

VIENO KEKKONEN

 

Kalott14Kalottjazz & Blues soi 31. kertaa 26. – 29. kesäkuuta Torniossa ja Haaparannalla.

Aloituskonsertissa Musiikkitalolla esiintyy Vieno Kekkonen, jota kuultiin samaisessa paikassa viimeksi viime vuonna Ranskalaiset korot- suurproduktion yhteydessä. Nyt syksyllä 80-vuotta täyttävä jazziskelmän ikoni vastaa yksinään illan lauluista esiintyen huippumuusikoiden, Mika Siekkisen (piano), Hannu Rantasen (basso) ja Jari Kettusen (rummut) kanssa ja hyvällä syyllä voi odottaa, että konsertti on loppuunmyyty.

LouiseHoffsten

LOUISE HOFFSTEN

Jos Vieno on tunnettu Suomessa, sitä on vastaavasti Ruotsissa laulajatar Louise Hoffsten, joka taas meillä tiedetään lähinnä suomenruotsalaisten ja bluesin ystävien parissa.

Pitkän ja monipuolisen uransa aikana Hoffsten on laulanut kaikkea; rockia, poppia, bluesia, jazzia ja soulia. Hän on vahva tulkitsija. Hänen ominta aluetta ovat blues ja soul ja yhtenä hänen uran parhaista levyistä pidetäänkin albumia From Linköping to Memphis vuodelta 2005, jolla hän sai työskennellä Stax-yhtiön kultaisten vuosien soittajien kanssa.

Viimeksi Louise on ollut esillä Bringing out the Elvis -levynsä ja Euroviisu-karsintoihin osallistumisen myötä. Elvis-levynsä Louise äänitti niin ikään Memphisissä, nyt Sun-studioilla Beale Street-festivaalien yhteydessä, joihin hän oli saanut esiintymiskutsun. Harvoinpa naiset Elvis-coverlevyjä tekevät, ja aika omansa on myös Hoffstenin näkemys, pisteenä iin päällä  ZZ Topin Billy Gibbonsin kitarointi King Creolessa.

timolassy

TIMO LASSY

Kalottjazz & Bluesin muusta ohjelmasta

Rytmisesti vahvimmin tanssijalkaa kutkuttavaa musiikkia tarjoavat varmasti riehakasta menojazzia esittävä saksofonisti Timo Lassyn yhtye ja afrorytmejä, funkkia ja länsimaista poppia mainiosti yhdistelevä suomalaisbeniniläinen Helsinki-Cotonou Ensemble.

Supersuositun Haaparannan perjantaisen Folkets Husin bluesillan vetonaulana on tällä kertaa rutinoitunut Olli Ontronen & Mighty Shitty. Aikanaan bluesin ihmepojaksikin kutsuttu Ontronen hankki kansainväliset kannuksensa  Ike Turnerin yhtyeen johtajanakin toimineen brittikitaristi Otis Grandin bändissä, jonka jälkeen hän on keikkaillut muun muassa Bobby Parkerin, Deitra Farrin, Jimmy Thomasin, Gene Taylorin, Candye Kanen, Zakiya Hookerin ja Lazy Lesterin kanssa.

Muut illan esiintyjät ovat, nousussa olevat nuoret bluesnimet Lisa Lystam ja Muddy Husky. Kannattaa myös muistaa Suomi-Bluesin ehdottomiin huippuihin kuuluva Jo`Buddy, joka esiinntyy lauantaina HS-hotellin pubissa. 

Kalottjazz & Bluesin vuoden taiteilijat ovat Särkynyt lyhty-obeliskistaan tunnetut Teija ja Pekka Isorättyä. He esiintyvät näyttelynsä avajaisissa 26.6 Aineen taidemuseolla Isorättyä Swingersinsä kanssa, joka lupaa nostaa performanssitaiteen veistoksellisen swingtrash-musiikin rinnalle. Isorättyöiden kanssa esiintyvät Riku Rousu, Martti Kaartinen, Mimosa Pale ja Jyrki Hakomäki.

(Linkki:Vieno Kekkonen )