Kaamosjazzin tähtinä M. A. Numminen, Mariska ja Niko Ahvonen

M.A.Numminen, Suomen Gene Krupa, Tornion järjestötalolla (Kuva:AJ)

EU: n pohjoisin ja yksi Suomen vanhimmista jazztapahtumista Kaamojazz järjestetään tulevana viikonloppuna 22.–25.marraskuuta Saariselällä ja Tankavaarassa jo 32.kertaa.

Tänä vuonna Kaamosjazzeilla tullaan kuulemaan, näkemään ja kokemaan Uusrahvaanomainen Jazzorkesteri (M.A. Numminen, Pedro Hietanen, Jani Uhlenius ja Pekka Sarmanto), Mariska & Pahat Sudet (Jaakko Jakku, Klaus Suominen ja Luis Herrero), Swingstett(Jaana Raivio, Kari Veisterä, Taisto Kangas, Aaro Niemelä, Esko Granroth ja Nappi Oksa), Jarkko Niiranen & Terho Keskitapio sekäKaamosjazz House Bandin (Lasse Sirkko, Antti Ikola, Tuomo Dahlblom ja Topi Kurki) kanssa esiintyvät Johanna Iivanainen ja Niko Ahvonen.

Kaamosjazzin historia on pitkä ja vaiherikas. Se on kasvanut ja kehittynyt vuosien varrella innokkaiden talkoolaisten suosiollisella avustuksella. Suurin kiitos kuuluu kuitenkin Kauko Launoselle, tapahtuman Grand Old Manille, jonka vahvan panoksen ja tinkimättömän asenteen ansiosta Kaamosjazzit järjestettiin 30 kertaa. Vuonna 2011 tapahtuman vetovastuu siirtyi Kaamosjazz ry:ltä Pohjois-Lapin Matkailu Oy:lle, joka jatkaa historiankirjoitusta yhteistyössä Saariselän ja Tankavaaran alueen yritysten kanssa hyvässä jazz-hengessä.

Ski Saariselkä avaa laskettelukauden Kaamosjazzien tahtiin. After Ski:ssä 24.11. klo 15 alkaen esiintyy Uusrahvaanomainen Jazzorkesteri. Konserttiin on vapaa pääsy. Lisätietoja: www.skisaariselka.fi