KAAMOSJAZZin koukkuselkä suortuu
Ilmiliekki2

ILMILIEKKI QUARTET

Tämänvuotinen järjestyksessään 34. Kaamosjazz (20.-23.11.) on  sekoitus, uutta, vanhaa ja keski-ikäistä.

Hyvin edustettuna tapahtumassa on lahjakas suomalainen nykyjazz. Rajoja rikkovassa Ilmiliekki Quartetissa kuullaan soittimiensa ykköstaitajia kuten Verneri Pohjolaa (trumpetti), Tuomo Prättälää (piano), Antti Lötjöstä (basso) ja Olavi Louhivuorta (rummut), eikä pahalta vaikuta ryhmä laulaja Emma Salokosken taustallakaan Lauri Porra (basso), Mikko Kosonen (kitara), Marko Timonen (rumpali) ja Tuomo Prättälä (piano).

1970-luvulla suomalaisen jazzin kärkikaartiin nousseista musiikin moniosaajista paikalla ovat pianisti Jukka Linkola ja puhaltaja Sakari Kukko bändeineen. Perinteisempää ja viihteellisempää, peruspoljentoa tarjoavat, taas festivaalin housebändi  Seppo Hovin & Antti Sarpilan kvintetti ja Marian Petrescun trio, laulusolistinaan Annimaria Rinne.

Kaamosjazzissa kuullaan tänä vuonna myös saamelaismusiikkia. Niillas Holmberg tuo kvartettinsa sekä Inariin että Saariselälle. Inarin Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa järjestettävä Kaukana Pohjoisessa – matka luontoon kuvin ja sävelin – konsertti toteutetaan yhdessä Ylä-Lapin luontokeskus Siidan Camera Borealis-luontokuvatapahtuman kanssa. Upeat luontokuvat ovat inarilaisen luontokuvaajan Martti Rikkosen käsialaa.

Kaamosjazz aloittaa tänä vuonna myös yhteistyön Sibelius-Akatemian jazzosaston kanssa. Vieraaksi tulee nuori Jass Quartet –yhtye laulusolistina Selma Savolainen.

Konsertteja on tänä vuonna sekä Saariselällä, Inarissa että Ivalossa.