Jussi-palkitun JARMO LAMPELAN uusin elokuva maailman ensi-illassa Kemijärvellä
Jumalan kaikki oikut,

Jarmo Lampela (kuva: Yle Draama)

Kemijärveläislähtöinen ohjaaja Jarmo Lampela tuo uusimman elokuvansa Alma de sant pere kotikaupunkiinsa. Maailman ensi-iltaa vietetään Kemijärven kulttuurikeskuksessa perjantaina 4. marraskuuta ja näytös on kaikille  ilmainen.

Alma de sant pere kertoo kolmekymppisestä Almasta, joka aikoo rikastua ostamalla Espanjasta talon ja muuttaa sen luksusasunnoiksi.

Suomalais-espanjalaisena yhteistyönä syntynyt elokuva on kuvattu pääosin Barcelonassa. Sen  nimekkäästä näyttelijäkaartista Kemijärven ensi-iltaan ottavat osaa Lampelan lisäksi  ainakin Rea Mauranen, Juha Kukkonen ja Jyrki Nousiainen. Keskeisissä rooleissa elokuvassa nähdään myös  espanjalaiset Carla De Otero, Raul Llopart ja Arántzasu Ruiz. 

Ansioitunut ohjaaja-käsikirjoittaja Lampela toimii tätänykyä Yle Draaman päällikkönä ja aiemmin myös Aalto-yliopiston elokuvaohjauksen professorina. Ensimmäisestä elokuvastaan Sairaan kaunis maailma vuonna 1997 hän sai parhaan elokuvan Jussin. Vuonna 2001 hänen Joki-elokuva palkittiin parhaan elokuvan Jussin lisäksi, parhaasta ohjauksesta, samoin kuin Eila-elokuva vuonna 2003.