Jukka Rajala: Rovaniemelle avataan REMU-kirppisosasto
Remukirppis1a

Vintikin myymäläpäällikkö Pekka Saavalainen ja hyppysissä Roadrunner-harvinaisuus ns. ”Vuoromies virhepainos”.

Remukirppis3

R E M U

Rovaniemen Varastotiellä sijaitseva kirpputori Vintikki avaa perjantaina 14.2. Hurriganes legenda Remu Aaltosen tavaroihin keskittyvän myyntiosaston.

Tarjolle tulee Remun vanha, Porvoon asunnon tulipalosta säilynyt kitara, vaatteita, kelloja ja sokerina pohjalla myös Hurriganesiin liittyvää esineistöä, kuten Remun rumpusetin virveli ja Roadrunner LP:n kannessa maestrolla olevat Ray-Banin aurinkolasit.

– Idean yhtenä toteuttajana on Lasse Norres, joka oli syksyllä minun ja Vintikin toimitusjohtajan Seppo Salon vieraana, myymäläpäällikkö Pekka Saavalainen kertoo.

– Ajattelimme, että olisi mukava jos saisimme Remun jollain tavalla mukaan Vintikkiin, hän lisää.

 Osa tavaroista huutokaupataan

Kuten arvata saattaa tulee tavaroiden hinnoittelu olemaan hankalaa ja sen vuoksi osa kohteista tullaankin myymään huutokauppa-periaatteella.

Remu -osasto jatkuu Vintikissä, niin pitkään kuin mahdollista, eli paikalle kannattaa tulla myös avajaispäivän jälkeenkin.

Kaikkia Hurriganes -diggareita kiinnostava kysymys koskee bändin vanhoja fanituotteita.

Pekka Saavalainen on vaitelias tavaran määrästä ja laadusta, mutta on tyytyväinen, että Remu- kirppis saadaan nimenomaan Lappiin.

Remukirppis2– Onhan tämä minullekin, vanhalle Hurriganes -fanille outo  juttu ja tietynlainen täyttymys, hän kuvailee.

– Muistan, kun olin Hurriganesin Rovaniemen keikalla 1970-luvulla. Satuin Remun, Albertin ja Cissen kanssa samaan aikaan hotellin hissiin, jossa Remu totesi, että ”Suomessa on kaksi stadia. Toinen on Helsinki ja toinen Rovaniemi”, Saavalainen naurahtaa ja muistuttaa Lasse Norreksen merkityksestä projektin toteutumisessa.

– Ilman Lassea tätä olisi ollut sula mahdottomuus toteuttaa.

Kirpputori Vintikin Remu -osaston kohteet löytyvät myös netistä yrityksen sivulta; www.vintikki.fi

Teksti & kuvat: Jukka Rajala