JUKKA LAMPELAn uuden yhtyeen ”tulikaste” Radio Suomen Lavalauantaissa

jukka_lampelaSouvareista tuttu Jukka Lampela lähtee keikoille oman bändin kanssa.

Yhtyeen nimenä on Lapponia ja siinä soittaa ja laulaa tosi kovan tason lappilaismuusikoita.  Bassossa on Mika Nurmela, rummuissa  Risto Nyqvist ja hanurissa & koskettimissa Seppo Raistakka. 

Lapponia ensiesiintyminen  on 20. maaliskuuta Hotelli Ylläsrinteessä, jonka Yle Radio Suomi taltioi ja lähettää kaikkiin koteihin ensi kesän Lavalauantai-ohjelmassa.

Jukka Lampelan 27-vuotinen ura  Souvareissa päättyi viime vuoden lopussa ja nyt yhtyeessä hanuria soittaa jo uusi mies Mikko Keskimaunu.

– Muistelen tuota pitkää aikaa lämmöllä, sillä siihen mahtuu monia mukavia muistoja.

Souvareita Jukka ei jättänyt musiikillisten erimielisyyksien vuoksi, vaan hän hyppäsi yhtyeen kelkasta henkilökohtaisista syistä. Lähinnä hän halusi viettää enemmän aikaa perheensä kanssa.

– Päätös lähdöstä ei kypsynyt yhdessä, eikä kahdessa yössä, vaan se oli parivuotinen henkinen paini itseni kanssa. En tietenkään soittohommia kokonaan lopeta, koska sitä olen ikäni tehnyt ja tulen varmasti tekemäänkin, Lampela kertoi vuodenvaihteessa faneille suunnatussa tiedotteessa Souvareiden kotisivulla.

Hän ei pidä kuitenkaan kiirettä varsinaisen keikkailun aloittamisen suhteen. Ylläsrinteen esiintymisen jälkeen, keikoille hän palaa Lapponian kanssa vasta kesällä.

– Hyvillä mielin tässä ollaan lähdössä liikkeelle. Ohjelmistomme tulee olemaan ehtaa tanssimusiikkia ja mukana on myös omia levytyksiäni ja aiemmin keikoilla esittämiäni kappaleita.

Kittilän Molkojärveltä lähtöisin oleva Jukka Lampela on Kultaisen harmonikan voittaja ja jo kolmen oman albumin laulaja, joista viimeisin Hymyä ja hyvää tuulta julkaistiin viime vuonna. Ennakkomaistiaisena ilmestyi sinkku Läpi onnen kyynelten.