JUHA TAPIO voitti Kuukauden Levyn, SÄKENÖIVÄ-kuoro lämppärinä Torniossa

JuhaTapio15b

Suomalaisten kestosuosikki, laulaja-lauluntekijä Juha Tapio on voittanut radioiden Kuukauden Levy -äänestyksen albumillaan Sinun vuorosi loistaa.

Kakkoseksi äänestettiin Eino Grönin pitkäsoitto Toivo Kärjen matkassa ja pronssia otti oululainen Mitra debyyttalbumillaan.

– Juha Tapio on aikamme merkittävimpiä lauluntekijöitä ja soittelee suvereenisti suomalaisen sielun tuntoja. Voimaannuttava kokonaisuus.

–  Juha Tapion lauluissa on läsnä arki ja juhla, rakkaus, herkkyys ja yksinäisyys. Miehen luomisvoima vaikuttaa ehtymättömältä, kun kymmeneskin pitkäsoitto on täysipainoista materiaalia. Itsevarma artisti tekee powerpoppia supisuomalaisilla mausteilla. Hän laulaa suoraan kuulijalle.

Näin kirjoittaa pitkän linjan musiikkitoimittaja ja  Radio Musan toimitusjohtaja Pentti Teräväinen.

Juha Tapio on parhaillaan kiertueella, jonka keikoista osa on loppuunmyyty jo ennakkoon. Näin on käynyt myös Tornion Putaan Urheiluhallin esityksen 20.11., johon liput loppuivat pari viikkoa sitten.

SakenoivaYli tuhat onnellista kuitenkin pääsee nauttimaan Juha Tapion laulusta Torniossa ja bonuksena kuulevat vielä naisenergiaa pulppuavaa naiskuoroa Säkenöivää, jonka ohjelmisto sisältää lauluja Lady Gagasta, Irinan ja Jannan kautta Queeniin.

Mia Rantamo-Erkkilän johtaman kemiläiskuorossa on mukana lähes kolmisenkymmentä naista. Räväkkä ja iloinen poppoo sai alkunsa kolmisen vuotta sitten ja se on kaivattu piristysruiske miehisen harmaalle merilappilaiselle kuoromaailmalle.

Säkenöivä-kuoro esiintyy Tornion konsertissa klo 19.30. alkaen, kun Juha Tapian esiintymisaika on klo 21.oo.  (Ovet avataan klo 19.00.)