JOSHUA JAMES Ylläs Jazziin ja NILS LANDGREN Oulun Musiikkijuhlille

JOSHUA JAMES on Utahissa asuva 32- vuotias laulaja-lauluntekijä, jonka levyt ovat saaneet kriitikoiden kehuja ympäri maailman. Myös yleisö on löytänyt hänen musiikkinsa.

Vahvaääninen tulkitsija saapuu Ylläs Jazz Bluesiin kitaristinsa Ewan Coulomben kanssa. Kaksikko esiintyy pe 30.1. Hoedownin kanssa Äkäshotellilla ja duokeikalla Kaivohuoneella lauantaina 31.1. klo 16.00.

Folkia, rockia ja americanaa musiikissaan sekoitteleva James on saanut vaikutteita muun muassa Neil Youngilta ja Bob Dylanilta ja hänet tunnetaan  vakavista ja puhuttelevista sanoituksista. Hänen musiikkia on kuultu suositussa Sons Of Anarchy- tvsarjassa ja hän on pitänyt hallussa   iTunes- listan ykkössijaa  ja levy Sun is always brighter on valittu myös  iTunesin vuoden folklevyksi.

YLLÄS JAZZ BLUES 20v-ohjelmahttp://www.yllassoikoon.fi/ohjelma_yjb15.html

NILS LANDGREN on maailmankuulu ruotsalainen pasunisti-laulaja, joka esiintyy 10-vuotta täyttävän Oulu All Star Big Bandin solistina Oulun Musiikkijuhlilla 21. maaliskuuta. Hän on myös yksi rytmimusiikin mestarikurssin opettajista, josta löytyy lisää täältä.

Nils Landgren tunnetaan parhaiten tiukan funkin esittäjäna. Lapsuudessa James Brown iski  häneen kuin salama ja se oli menoa, mutta iän karttuessa musiikin skaala on laajentunut.

Hän on ollut mukana ainakin 500 albumilla ja levyttänyt useiden kansainvälisten tähtien kanssa, kuten Abba, The Crusaders,  Wyclef Jean ja Herbie Hancock.

Nils Landgren Unit julkaisi kehutun esikoisalbuminsa Live in Stockholm vuonna 1994, jolla erikoisvieraana oli Maceo Parker. Silloin bändin nimeen ladattiin sana FUNK ja sen jälkeen yhtye on julkaissut monta hienoa levyä muun muassa Paint it Blue, Funky ABBA, License To Funk ja Funk for Life.

Hänestä on kuoriutunut myös loistava laulaja. Vuosi sitten häneltä ilmestyi  albumi Eternal Beauty, jolle hän levytti suosikkejaan ja palkittiin German Jazz Gold Award-palkinnolla.

OULUN MUSIIKKIJUHLIEN ohjelmahttp://www.omj.fi/ohjelma/