JORMA HIETAMÄKI VOLGOGRADILLE: ” Eihän teillä ole mitään hätää, Leijahan on jo Radio Suomen soittolistalla!”

Volgograd15

Jokainen tunnettu ja tuntematon artisti haluaa laulunsa soivan Radio Suomessa, sillä onhan se ylivoimaisesti suosituin radiokanavamme.

Ennen vanhaan, jos kappale oli hyvä, kuten pellolaisen Volgogradin uusin sinkku Maria, sitä ilman muuta soitettiin radiossa.

Nykyään, jotta laulun saa Radio Suomen soittolistalle voimasoittoon, sen on läpäistävä Jorma Hietamäen johtama valintaraati, jolle tulee viikottain kuunneltavaksi 400 laulua.

Volgograd-bändin pomo ja lauluntekijä Jukka Koivumaa lähetti Maria-sinkun Jorma Hietamäelle kuunteluun. Hän lähetti musiikkipäällikölle kopion myös syksymmällä julkaistavasta albumista. Eilen Jukka tiedusteli puhelimitse Hietamäeltä, mikä on Marian kohtalo. Hän  kehui biisiä hienoksi  ja kertoi, että syyskuussa ratkeaa pääseekö kappale soittolistalle.

– Katsotaan Maria  sitten. Menkää nyt huoletta eteenpäin suunnitelmanne mukaan ja julkaiskaa albumi. Lupaan, että kyllä sieltä löytyy myös varmasti biisejä, jotka kelpaavat  Radio Suomen soittoon.

Eihän teillä ole mitään hätää kun te olette jo Radio Suomen soittolistalla ja olette soineet valtakunnallisesti hyvin, Jorma sanoo Koivumaalle ja saa pellolaisen, jämyn mettämiehen, hämilleen ja kysymään: Mitähän tuo tarkoitti ja  Hietamäki jatkoi:

– Niin onhan teidän edellisen levyn Leija-biisi Radio Suomen soittolistalla ollut jo helmikuusta asti. Se on soinut hyvin, ja on niin hieno biisi että pysyy siellä varmaan vielä pitkään.

Kun puhelu Hietamäen kanssa on ohi Jukka alkaa kelailla taaksepäin. Hän hoksaa, että nimenomaan Leija-biisistä hänelle on tullut kehuvia viestejä ympäri Suomen.

-Ei ole kauan aikaa kun eräs kaveri tuli vastaan, ja sanoi että teillähän soi hyvin tuo Leija-biisi Lapin radiossa. Ihmettelin vain,  että mistähän ne Leijaa kuulee, kun  se sinkkuna julkaistiin joskus 2013, eikä saanut silloin mitään palautetta mistään.

Miten Leija sitten päätyi Jorma Hietamäen korviin vasta paria vuotta ilmestymisensä jälkeen. Sillekin löytyy järkevä selitys.

– Meillä oli puolisen vuotta Tampereella promoammattilainen. Hän meni syksyllä Lyöty mies-sinkun kanssa radioon ja mukana  piti olla jo kuunteluversio tulevasta albumista, mutta kun  ei siihen kelkkaan ehtinyt, niin pistettiin kylkiäisinä meidän edellinen levy.  Jorma kuunteli albumin ja ihastui  sen  Leija-lauluun ja laittoi sen radiosoittoon, kertoo Jukka Koivumaa.