Jorin hapokkaan sinfoniaorkesterin vieraana kävi M.A. Numminen

AcidSymphonySuomi-elektron kunkku Jori Hulkkonen Kemistä on aikaansaapa mies. Viime viikolla hän esiintyi keskiviikkona täpötäydessä Sibelius-museossa Turussa kantaesittäen sooloteoksensa Rauta-aika/Softa-avaruus ja seuraavana iltana hän johti Acid Symphony Orchestraansa Ääniwalli-klubilla Helsingissä, vieraanaan M.A. Numminen.

– Hätkäytimme parikymppistä yleisöä ja Mauri Antero lausui kaksi runoaan esityksemme lomassa. Meidät Nummisen kanssa ajoi yhteen  yhteinen kiinnostus avantgardismiin, kertoo Jori ja paljastaa, että heidän ystävyys on vasta pari viikkoa vanha.

Toisinkin voisi luulla, sillä näissä herrasmiehissä on kovan tekemisen meiningin lisäksi paljon samaa vänkää hillittömyyttä. Toivotaan siis, ettei yhteistyö jää vain yhteen Helsingin kiirastorstaikeikkaan ja taidenautinto koetaan joskus pohjoisessakin.

Jorin Acid Symphony Orchestra tuo alastomuudessaan mieleen mieskuoro Huutajat. Äänen sijaan 10 hyvinpukeutunutta miestä ”rääkkää” Rolandin TB-303-syntikoita. Vuorosanoja on yhtä vähän kuin Aki Kaurismäen elokuvissa, mutta vodkapullon kierrätyksestä on tehty perinne.

-Itselläni on miksaamisen, rumpuohjelmoinnin ja orkesterinjohtamisen kanssa sen verran kiire ja tarve pysyä skarppina, että itse otan osaa tuohon vain näytösluontoisesti. Mutta pullon korkkaaminen ja kierrättäminen pysyy osana performanssiamme, Hulkkonen vakuuttaa.

Acid Symphony Orchestra on tehnyt tähän mennessä 14 esiintymistä  ja pikkuhiljaa se on noussut yhdeksi Jorin tärkeimmistä projekteista omien soololevyjen ja Sin Cos Tan-duon ohella.

Orkesteri oli viime vuonna showcase-keikalla arvostetuilla Eurosonic-festareilla Hollannin Groningenissa ja se sai paljon mediahuomiota, muun muassa New Musical Expressin blogisti otsikoi komeasti: There’s no end to Jori Hulkonnen’s talents.