Jord Oulun Musiikkijuhlille

JORD: Johanna Lindgren, Erling Fredriksson, Jan Johansson ja Susanne Rantatalo.

Tornionlaaksolaisen kansanmusiikin johtotähti Jord Pajalasta esiintyy Oulun Musiikkijuhlien folktapahtumassa 21.3. Uudella Seurahuoneella.

Yhtye julkaisi pari vuotta sitten  albumin Nice Matka, jolla se  siirtyi akustisuudesta sähköisempään suuntaan ja lisäsi musiikkiinsa kaiken maailman rytmimausteita. Pohjana on edelleenkin Väylänvartinen melankolia ja lauletaan meänkielellä, mutta musiikkiin löytyi  uusi iloisempi ja kansainvälisempi ote.

Oulun Musiikkijuhlista näyttää paisuvan monenkirjava ja laadukas  pohjoinen vastine Helsingin juhlaviikoille.

Aiemmin Väylän Pyörre on jo noteerannut afrotähti Angelique Kidjon  ja hanurivelho Kimmo Pohjosen vierailut, mutta kevyen musiikin puolelta kannattaa mainita myös amerikkalaisten jazzlegendojen  Peter Erskinen ja Bob Mintzerin ja Oulu All Star Big Bandin yhteiskonsertti 22.3. ja pianisti Iiro Rantalan uuden kokoonpanon Iiro Rantala String Trion  Suomen debyyttikeikat  19.3.  Haukiputaalla ja Oulussa.

Lisäksi varmasti kokemisenarvoisia ovat Andrew Lloyd Webberin ja Tim Ricen  Jesus Christ Superstar-esitykset Club Teatrialla  27. ja 28.3. ja elokuvaklassikon, Alfred Hitchcockin Psychon katselu 15.3.  Madetojan salilla sinfoniaorkesterin säestyksellä . www.omj.fi