Jope50v: MAURI ÄKÄSLOMPOLO vierailee the MEÄNLANDin levyllä, eikä leffaakaan ole unohdettu!

mauriAViihdetaiteilija Jope Ruonansuu ei ole luopunut suunnitelmastaan tehdä rakastetusta sketsihahmostaan rekkakuski Mauri Äkäslompolosta elokuvaa. Yle Radio Lahden 50-vuotishaastattelussa hän sanoo odottavansa parempia taloudellisia aikoja, jotta rahoitus olisi helpompi järjestää.

Maurin ystäville on kuitenkin iloisia uutisia, Meanlandlogosillä häntä kuullaan lähipäivinä myyntiin tulevan, haaparantalaistorniolaisen the Meänlandin esikoislevyn Sole mikhään-kappaleella. Jo kulttisuosikiksi muodostunut huumorireggae on saanut viimeisen silauksensa Kemin Greatsounds-studiossa ja Maurin sketseistä koko Suomelle tutuksi tullut tornionlaaksolaishokema ”palaa kotiin”.

15. huhtikuuta Jope Ruonansuu täyttää 50 vuotta, jolloin hänellä on juhlakonsetti Helsingin Finlandia-talolla. Jopen vieraina esiintyvät Lordi, Virve Rosti, Mato Valtonen ja Sakari Kuosmanen. He ovat mukana myös toisessa juhlakonsertissa, joka järjestetään Oulussa Madetoja-salissa 17. huhtikuuta, mikä on kiertueen pohjoisin.

– Jos ihmisellä on puoli vuosisataa takana, niin kyllähän se pysäyttää. Suurin haave on, että näen omat lapseni aikuisina. Haluaisin vielä joskus olla ressitön papparainen. Istua kiikkustuolissa ja kuunnella Sleeppareita, juoda punaviiniä, käydä pilkillä ja piirrellä hassuja karikatyyrejä. Ei viihdettä voi sydämestään lopettaa. Se on pappisvirka,  Jope sanoo Yle Radio Lahdelle.

Urallaan Jope on julkaissut  23 studioalbumia. Iso osa hänen levyistään on myynyt kultaa ja platinaa. Lappilaisten sydämiin hän tuli täysillä Jari Vesan ja Tommi Reposen kanssa  radio-ohjelman Elvis-osasto myötä. Keksijänään Jope pitää kuitenkin M.A. Nummista.

– Kerran olin juontamassa Kemipäiviä ja siinä samalla imitoin Mauri Anteroa. Hän innostui ja pyysi mukaan kiertueelle. Siinä kun tutustuttiin, otin puheeksi haaveeni tehdä oma albumi, eikähän sitä tarvinnut kahta kertaa sanoa. Hän yhytti minut Pedro Hietaseen ja levy syntyi.

http://www.youtube.com/watch?v=Frjk4SEZmBQ