JONI NIITTYVUOPIO, kesäkuun LAPIN LISTAN yllätysykkönen!

Väylän Pyörteen kesäkuun Lapin Lista Top 5-äänestyksessä Joni Niittyvuopion How to say oli kuulijoiden suosikki. Se keräsi koko kolmen viikon ajan nettiääniä tasaiseen tahtiin. Yllättävintä tämän Vantaalla työskentelevän kultasepän voitossa oli se, ettei  hän ole koskaan aiemmin julkaissut musiikkia, saati keikkaillut.

 

How to say vei äänipotista 30%, kun taas niukasti kakkoseksi jäänyt, kemiläisen Teemu Ylinikan  The Song 29 % ja kolmas simolaisen Rojal-yhtyeen Peilikuva 20%.

Kun kuulin karigasniemeläislähtöisen Jonin  How to say-biisin ensi kerran, kepeä ja liukas tanssigroove terästettynä ripauksella hapokasta Jamiroquai-tyylistä jammailua  meni heti jalan alle ja jäi mukavasti  mieleen soimaan.

Vaikka How to say-kappaleen sävelkieli on kevyt, teksti perustuu Jonin omiin elämänkokemuksiin. Hän ei vain ollut halunnut pukea tarinaansa ”itkuvirren kaapuun”, vaan kannustukseksi ja vertaistueksi kohtalotovereille.

Parisuhteen päättyminen toi Jonille tyhjyydentunteen ja sitä vielä lisäsi, kun lapset olivat vuoroviikoin äitinsä luona. Vaikka Joni on menevä mies, hiljaisia hetkiä jäi ja ne hän alkoi täyttää kirjoittamalla runoja. Jossain vaiheessa hän alkoi miettiä, voisiko niistä muokata lauluja.

Kun jonkinlainen melodiakin oli mielessä, hän kyseli tunnetulta Idols- tuomarilta ja muusikolta Hannu Korkeamäeltä neuvoa, kunnes asteli yhden runonsa kanssa studioon ja sai musiikin ammattilaisen Aleksi Kelloniemen innostumaan biisinsä tuottajaksi.

Kaikki oli uutta, mutta periksiantamattomuus  ajoi Niittyvuopiota eteenpäin.  Hän jopa opetteli kuvaamaan ja editoimaan, jotta sai tehtyä How to say-kappaleelle videon. Omakustannettaan hän levitti myös kaikille mahdollisille digialustoille .

Nyt kun sinkun julkaisusta on kulunut kaksi kuukautta, Joni on tyytyväinen sen saamaan vastaanottoon.

-Klikkauksia  ja palautetta on tullut mukavasti. ”Kiitos tästä, sain voimaa ja toivoa moneen asiaan” -kommentit ovat  olleet parasta.

Jatkoakin How to say-laululle on luvassa, mutta tällä kertaa suomenkielistä. Laulajan urasta Niittyvuopio ei kuitenkaan vielä haikaile.

-Tuleva jää nähtäväksi, mutta popmusiikkia työstetään nyt sata lasissa. Kaikki on pelissä, pohjoisen mies puhkuu intoa täynnä.

How to say- kap­pa­lees­ta saa­man­sa tu­lot  Joni Niittyvuopio lahjoittaa hyväntekeväisyyteen, Hope ry:lle, joka auttaa vähävaraisia perheitä.

LAPIN LISTA TOP 5  Kesäkuu 2020

  • Joni Niittyvuopio: How to say 30 %
  • Teemu Ylinikka & Hillevi-Street Band : The song 29 %
  • Rojal: Peilikuva  20 %
  • Guorga: Duoddara modjegobit  8 %
  • Battaglia: Puistonpenkille kun istahdan 7 %