JOHN LINDBERG TRIO vauhdittaa vapun viettoa Haaparannalla

Jlt2

Viime kesänä Meri-Lapin suurimmassa yleisötapahtumassa  Classic Motor Meetissä väkeä villinnyt John Lindberg Trio tekee paluun Haaparannalle. Ruotsalaisen rockabillyn uudistajiin kuuluva yhtye esiintyy ravintola Pondessa vappuaattona  30.4.

Tälläkin kertaa JLT-showta ennen on mahdollisuus ihastella vanhoja Amerikan autoja. Vårmönstring järjestetään vanhan ICA Maxin tiloissa. Moottorivappua voi jatkaa sitten seuraavina päivinä 1.-2.5. Suomen puolella Torandassa, jossa esillä ovat enemmän moottoripyörät.

John Lindberg Trio tarjoilee  tyylitietoista, tarttuvaa ja hyvällä huumorilla tehtyä rockia, jota on vaikea vastustaa. Yhtye haluaa olla kesyttämätön. Punaisena lankana ovat  luovuus, energia, charmi ja tarve olla askeleen muita edellä.

Yhtyeellä on toinen jalka kaivautuneena klassisen rockabillyn maaperään ja toinen modernissa rockissa. Heidän yhtelönsä näyttää paperilla skitsofreeniselta, mutta käytännössä se toimii.

jlt3Vuosi sitten julkaistulla albumillaan Dig It tuttuun JLT-soundiin   sekoittui vaikutteita hyvinkin erilaisilta nimiltä kuten esimerkiksi Beatlesilta, the Sonicsilta, Fabulous Thunderbirdsiltä  ja Led Zeppeliniltä! Levyltä löytyy jopa Roxetten Per Gesslen tekemä biisi.

– Levy kaipasi raskaampaa biisiä ja sain sellaisen sähköpostilla levy-yhtiöltämme. Kuuntelin, ja yhtäkkiä hoksasin, että sehän oli Per Gessle, joka lauloi. Ajattelin, että tässä on tapahtunut joku väärinkäsitys, mutta kaikki oli ok. Still in my car onnistui hyvin ja se  julkaistiin myös singlenä. Perkin oli erittäin tyytyväinen ja nyt meillä on kaksi uutta hänen biisiä odottamassa julkaisua.

Näin kertoo John Lindberg, joka perusti trionsa 2003. Hän keksi rockabillyn ennen kuin täytti kymmenen. Kotona ämyreistä kaikasi rock’n’roll ja oli selvää, että musiikki oli 1950-luvulta. Hän sai ensimmäisen maksullisen keikkansa yksitoistavuotiaana ja ensimmäisen turneen hän teki kolmetoistavuotiaana.

JLT syntyi lukiossa ja tätä nykyä kitaristi-laulaja Johnin lisäksi siinä soittavat Martin Engström ja Joakim Dunker. Tiukka bändi, joka tarjoilee aitoa kannat kattoon- ja hei hulinaa-meininkiä vappubailuihin.

Tulossa Pondeen myös  16.5. Hammerfallin laulaja Joacim Cans ja 16.6. lahtelainen Francine